(İBB) BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK DURUŞMASINDA AV.AYŞEN MUŞTU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek Av.Muştu'dan geldi!.

(İBB) BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK DURUŞMASINDA AV.AYŞEN MUŞTU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak da talep edilen davada yeni bir gelişme yaşandı.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak da talep edilen davada yeni bir gelişme yaşandı. "İhaleye fesat karıştırma" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İmamoğlu'nun davası, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 Ekim'e ertelendi. Hakim, üç kişilik bilirkişi grubundan yeni bir rapor alınmasına karar verdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde şartları oluşmayan bir firmaya ihale verdiği iddiasıyla yargılanan İmamoğlu'nun duruşmasına, tutuksuz yargılanan 7 sanığın avukatları ve İçişleri Bakanlığı'nın avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısı, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında alınan bilirkişi raporları arasında uyuşmazlık olduğunu belirterek, yeni bir bilirkişi raporunun alınmasını talep etti. Hakim, bu talebi kabul ederek duruşmayı Ekim ayına erteledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasakta talep edilen davasında, Büyükçekmece Adliyesi önünde bekleyen partililer arasında ve destek veren 2024 yerel seçimlerinde Çekmeköy Belediye Başkanı aday adayı olan Av.Ayşen Muştu vardı.

Avukat Ayşen Muştu: "Bu davanın mesnetsiz olduğunu söz konusu dava kesinleşmeden bir siyasi yasak uygulanamayacağını Yerel Mahkemeden çıkacak karara karşıda üst yargı yoluna müracaat edilebileceğini ve davanın partililerle beraber takipçileri olacaklarını belirtti".

Duruşmayı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi de takip etti. İmamoğlu, davanın içi boş olduğunu belirterek, "İstinafta bu sürecin kapatılmasını bekliyorum" dedi.

Savcılık, İmamoğlu için hapis cezasının yanı sıra siyasi yasak anlamına gelen "belli haklardan yoksun bırakılma" cezası da istiyor. Bir sonraki duruşma, 2 Ekim'de yapılacak.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ