CHP DEFNE İLÇE BAŞKANI OZAN ÖFKELİ: KADINA ŞİDDET VE İSTİSMARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Ozan Öfkeli, kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı mücadelede sessiz kalmayacaklarını ve İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

CHP Defne İlçe Başkanı Ozan Öfkeli: Kadına Şiddet ve İstismara Karşı Sessiz Kalmayacağız

CHP Defne İlçe Başkanı Ozan Öfkeli, geçtiğimiz günlerde yaşanan vahim kadın cinayetlerine ve çocuk istismarlarına karşı sert açıklamalarda bulundu. Başkan Öfkeli, “Kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı sessiz kalmayacağız. Geleceğimizi korumak için mücadele edeceğiz,” diyerek kararlılıkla sokaklara çıktıklarını belirtti.

Başkan Öfkeli, bu vahşeti meşrulaştırmaya çalışan zihniyetlere tepki göstererek, "Kızlar İslami kurallara göre yetiştirilmiş olsalardı canlarını kaybetmezlerdi" diyen bir kesimle karşı karşıya olduklarını söyledi. Ayrıca, geçmişte bir iktidar bakanının, bir taciz vakası üzerine “Bir kereden bir şey olmaz, çocuğun rızası vardı” şeklindeki açıklamalarının, mevcut iktidarın taciz ve cinayete bakış açısını gözler önüne serdiğini belirtti.

Öfkeli, “Sırtında bebeğiyle cepheye mermi taşıyan kadınlarımızdan; parkta, mahallede güvenle oynayan çocuklarımızdan artık eser kalmadı. Kadınlar ve çocuklar sokaklarda güvenle dolaşamaz hale geldi. Bu iktidarın kadın düşmanı söylemleri, cezaevlerinin boş, sokaklarımızın suç makineleriyle dolu olmasına yol açtı. Kadın polisimizi katleden caninin onlarca suç kaydı olmasına rağmen dışarıda dolaşabiliyor olması, bu adaletsiz sistemin bir sonucudur,” dedi.

2024 yılının ilk 6 ayında erkekler tarafından 205 kadın öldürüldü, 117 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Aynı dönemde, 259 bin çocuğun suç mağduru olduğu ve bunların %13,7'sinin cinsel istismara uğradığı açıklandı. Çocuk istismarı vakalarının 9 yıl içinde yaklaşık 3 katına çıktığı vurgulandı.

Başkan Öfkeli, "Kadın cinayetlerinin normalleştirildiği ve mevcut iktidarın erkek egemen tavrının buna zemin hazırladığını biliyoruz. Bir gecede iptal edilen İstanbul Sözleşmesi’ne bir an önce geri dönülmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu'nun tam anlamıyla uygulanmasını talep ediyoruz" dedi.

"Bizler, cinayetlere bahane üreten zihniyetle mücadele etmek için alanlarda, sokaklarda ve yaşamın her alanında kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zihniyete çanak tutan meclisteki iktidarla da sonuna kadar savaşacağız. Kadın ve çocuk cinayetlerini normalleştiren zihniyete karşı asla susmayacağız ve bir kez daha söylüyoruz: Asla yalnız yürümeyeceksiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ