CHP DEFNE KADIN KOLLARI’NDAN ŞİDDETE KARŞI SERT MESAJ: "CEZASIZLIK KATİLLERİ CESARETLENDİRİYOR"

Aylin Kaya, son yıllarda artan kadın, çocuk ve hayvan cinayetlerine karşı toplumun tüm kesimlerini ortak mücadeleye çağırdı.

CHP Defne Kadın Kolları’ndan Şiddete Karşı Sert Mesaj:

CHP Defne Kadın Kolları Başkanı Aylin Kaya, son yıllarda artan kadın, çocuk ve hayvan istismarı ile cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Başkan Kaya, istismarın ve cinayetlerin toplumun tüm kesimlerini sarsan bir insanlık sorunu haline geldiğini belirtti.

Başkan Kaya, açıklamasında, "Her geçen gün bir kadın, bir çocuk veya bir hayvanın yaşam hakkı elinden alınarak cinayete kurban gitmektedir. Bu kabul edilemez duruma hep birlikte dur demeliyiz. Yaşanan bu katliamlar, vücudumuzda acımayan bir yer bırakmamıştır. Bizler bu acılarla kıvranırken, iyi hal indirimi ve haklı tahrik gibi cezai uygulamalar, bu katilleri ve katil adaylarını cesaretlendiren birer etken haline gelmiştir. Toplum içinde serbest dolaşan failler, bizleri her gün daha da güvencesiz ve güvensiz hissettirmektedir" dedi.

Karanlık Tablo Nasıl Oluştu?

Başkan Kaya, kadınların ve çocukların yeterince korunamamasına dikkat çekerek, yasaların caydırıcı olmadığına vurgu yaptı: "Yasaların kadınları ve çocukları yeterince koruyamaması, faillerin cezasızlıkla ödüllendirilmesi, hükümeti eleştirdiğimiz sosyal medya paylaşımlarımıza devletin müdahalesi ve kadını şeytanlaştıran zihniyetlerin engellenmemesi bu karanlık tablonun oluşmasına sebep olmuştur" dedi. Kaya, ayrıca laiklik karşıtı uygulamaların kadın, çocuk ve hayvanları birer meta olarak gören bazı tarikatlara hareket alanı sağladığını belirtti.

Şiddet Nasıl Önlenebilir?

Şiddetin önlenebilmesi için mevcut yasaların tavizsiz bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade eden Başkan Kaya, şiddet uygulayan suçlulara en ağır cezaların verilmesi gerektiğini belirtti. "İstanbul Sözleşmesi’ne bir an önce geri dönülmeli, af ve indirim yoluna başvurulmamalıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik politikalar geliştirilmeli, mağdurların korunması için sığınma evlerinin sayısı ve niteliği arttırılmalıdır. Şiddete uğrayan herkes ücretsiz psikolojik ve hukuki destek hizmetlerinden faydalanmalıdır" dedi.

Başkan Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak, şiddetin hedefi haline getirilen kadınlar, çocuklar ve hayvanlar için inatla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. "Bizler, içine sığdırılmaya çalışıldığımız tabutlara o son çiviyi çaktırmayacak, tabutlarımızın üstündeki çivileri teker teker söküp atacağız" dedi.

Son olarak, Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm sivil toplum kuruluşlarını ve toplumun tüm kesimlerini “Şiddete Karşı Özgür Toplum” sloganıyla ortak mücadeleye davet etti.

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ