ADIYAMAN’DA SOSYAL BELEDİYECİLİK: BAŞKAN MAKAMINI DEPREMZEDE ÇOCUĞA DEVRETTİ

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman Senin” projesi kapsamında makamını depremzede bir çocuğa devretti.

Adıyaman’da Sosyal Belediyecilik: Başkan Makamını Depremzede Çocuğa Devretti

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların her zaman yanında olan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, çocukların ve kadınların kentin yönetiminde daha fazla rol alabilmesi için "Adıyaman Senin" isimli projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında, her ay düzenli olarak çocukları makamında ağırlayan Başkan Tutdere, çocukların taleplerini dinleyip yerine getireceklerini belirtti.

Bu kapsamda, ilk olarak 6 Şubat depreminde anne ve babasını kaybeden 11 yaşındaki Muhammed Ali Durmuş, Başkan Tutdere'yi ziyaret ederek bir süreliğine makamı devraldı. Muhammed, başkanlık yaptığı süre boyunca, mahallesine çocuk parkı ve oyun alanı yapılması için ilgili birimlere talimat verdi.

“Adıyaman Senin” Projesi Hayata Geçti

Başkan Tutdere, projenin amacına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kentimizi yeniden ayağa kaldıracak ve herkesin mutlu yaşayacağı bir yer haline getireceğiz. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın da kentin yönetiminde söz sahibi olmasıyla, daha çoğulcu bir yönetim anlayışına kavuşacağız. Bugün ilk misafirimiz Muhammed Ali ile bu süreci başlattık ve her ay düzenli olarak çocuklarımızı ağırlayacağız” dedi.

Mahalle Sakinlerinden Kütüphane Talebi

Ziyarete katılan aileler de küçük başkandan bazı taleplerde bulundu. Bahçelievler Mahallesi sakinleri, çocuk parkı ve oyun alanının yanı sıra bir de kütüphane yapılmasını talep ettiler.

Minik Başkandan Bahçelievler’e Park ve Oyun Alanı Talimatı

Makamı devralan Muhammed Ali Durmuş, yaşadığı mahallesine çocuk parkı yapılması talimatını verdi ve “Çocuklar için top oynayacak bir alan, park olsun yeter. Ayrıca mahallemize bir kütüphane yapılmasını da istiyorum” dedi.

Ziyaretin ardından konuşulanları not alan Başkan Tutdere, ilgili birimlere park ve kütüphane yapılması konusunda çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Ziyaret sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ