BİLİM MERKEZİ’NDE ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİĞİ

Murat Çobanoğlu Çekmeköy Bilim Merkezi 05-09 Haziran Çevre Ve İklim Değişikliği Haftası kapsamında, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir gelecek farkındalığını yaratmak adına atölye etkinlikleri düzenlendi.

BİLİM MERKEZİ’NDE ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİĞİ

Yaptığı bilim çalışmalarıyla gençlerin ve çocukların geleceğe hazırlanmasında önemli bir rol oynayan Murat Çobanoğlu Bilim Merkezi, renkli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Haftanın 7 günü alanında uzman hocalar eşliğinde 4 farklı branşta eğitimler veren, gelişmiş müfredatı zengin eğitim içeriği ve yeni nesil eğitim sistemini destekleyen metodolojisi ile etkileşimli eğitim alanında model olan merkez; çevre haftasında atölyelerinde farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenledi.
 

GELECEĞİMİZ İÇİN KÜÇÜK ADIMLAR, BÜYÜK FARKLAR!

Doğa Bilimleri Atölyesi’nde Ekosistem, Geri Dönüşüm, Mikroskop Gözlemleri ve Su Döngüsü üzerine incelemeler yaparken, Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyemizde; Teknoloji ve Uzay Çöpleri konuları üzerinde duruldu.

Geri Dönüşüm çalışmaları yapan öğrenciler;  atıklar geri dönüştürerek doğal kaynakları koruyabilir, enerji tasarrufu yapabilir ve çevre kirliliğini azaltabileceğini,  hep birlikte daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için geri dönüşüme destek olunması için yapılacak çalışmalarını anlattı. Uzay Çöpleri üzerinde fikirleri olan çocuklar;  ömrü bitmiş uyduların, görevini sonlandırmış roket parçalarının dünya yörüngesinde dönmesinin ne denli tehlike oluşturabileceğini örneklerle anlattı.

VATANDAŞLARIMIZLA ELE ELE ÇALIŞIYORUZ

Bilim Çekmeköy Doğa Bilimleri Eğitmeni Esin Kargın Akhoroz " Bugün çocuklarla iklim değişikliği ve çevre koruma haftası sebebiyle mikroskop incelemeleri ve ekosistem üzerine yoğunlaştık. Atölyemizde geri dönüşüm ve uzay çöpleri üzerine de çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Çekmeköy Belediyesi olarak öğrencilerimizi ve velilerimizle birlikte daha yaşanır bir dünya için öyle de çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

VELİLER VE ÖĞRENCİLER MUTLU

Programa katılan bir öğrenci velisi “ Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlik de yer almak hem çocuğumuz için hem de bizim için çok değerliydi. Bu süreçlere katkısı olan tüm ekiplere teşekkür ediyorum. İklim Değişikliği Haftasında çocukların böyle bir farkındalığa varması bu konulara ilgili deney yapma şansı olması, süreçlere hakim insanlarla tanışıyor olmaları onların ve bizlerin gelecekleri şekillendirmeleri açısından çok önemliydi. Ayrıca; Orhan başkana özel olarak teşekkür ediyorum. Zor bir süreçte göreve gelerek kendi ve ekibi ile belediyenin bütün organlarıyla aktif ve canlı şekilde çalışıyorlar. Bizim tek ricamız bundan sonra da bu dinamizmi kaybetmemeleri ve bu renkli organizasyonlara devam etmeleri” dedi.

İSTANBUL (UHA) - BİLAL GELDİ

BELEDİYELER

EKONOMİ