ELAZIĞ BELEDİYESİ, ÇEVREFEST’TE

Elazığ Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen ÇEVREFEST’te, çevre ve sıfır atık konularında gerçekleştirdiği başarılı proje ve uygulamalardan örnekler sergiliyor.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, ÇEVREFEST’TE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST Ankara’da bulunan Başkent Millet Bahçesi'nde, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. 9 Haziran Pazar gününe kadar sürecek festivalde, Elazığ Belediyesi de çevresel ve sıfır atık projeleriyle yer alıyor.

ATIK MATERYALLERDEN ÜRETİLEN GAKGO DAYI, SARA HATUN VE ORCİKLİ KIZ HEYKELİ BEĞENİ TOPLADI
7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin ilgisini çeken eserler, söyleşiler, atölye çalışmaları, iklim tüneli uygulamasının yanı sıra çevre konulu kitapların ağırlıkta olduğu kitap fuarının da bulunduğu ÇEVREFEST’te Elazığ Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü standı ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Kaynağından ayrı ayrı toplatılan atık materyallerden üretilen Elazığ’a özgü heykeller, Elazığlıların ve katılımcıların beğenisini topluyor. Elazığ Belediyesi’nin standında, atık materyallerden üretilen gakgo dayı, orcikli kız, klarnetçi, davulcu ve Sara Hatun heykeli bulunuyor. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN STANDINI ZİYARET ETTİ
Ayrıca Şahin Şerifoğulları Başkanlığındaki Elazığ Belediyesi’nin israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve çocuklara temiz bir çevre bırakmak için hayata geçirdiği yatırımlar, Elazığ Belediyesi standında ziyaretçilere tanıtılıyor. Elazığ Belediyesi’nin başarıyla gerçekleştirdiği çevresel ve sıfır atık projeleri katılımcılardan tam not alıyor. Öte yandan Elazığ Belediyesi standını, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da ziyaret etti. 

ATIKLAR, EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
İşte Elazığ Belediyesi’nin örnek teşkil edecek olan çevresel ve sıfır atık projeleri…

1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ HİZMETE SUNULDU
Bitkisel atık yağ, pil, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç gibi atıklar ile büyük hacimli atıkların evsel atıklarla karıştırılmadan ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete sunuldu.

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KURULDU
Sürdürülebilir bir çevre için geri kazanılabilir atıkların, kaynağından ayrı toplanması için Çaydaçıra, Ataşehir ve Doğukent Mahallelerinde Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruldu.

ATIK KUMBARALARI
Geri kazanılabilir atıkların kaynağında ayrı toplanması için cadde, sokak ve kamuya açık alanlara 240 adet atık biriktirme kumbaraları yerleştirildi.

SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİ
Sıfır atık yönetim sistemi kapsamında bitkisel atık yağlar başta olmak üzere; ambalaj atıkları, atık piller, ömrünü tamamlamış lastikler, elektrikli ve elektronik eşyalar, tehlikeli atık grubunda yer alan baskı toner ve kartuşlar toplanarak geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor. 

TEKSTİL ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ 
Tekstil atıklarının kaynağında ayrı toplanarak geri dönüştürülmesi amacıyla belirlenen noktalara Tekstil Atık Kumbaraları bırakılarak atıklar ekonomiye kazandırılıyor. 

ATIK İLAÇ BERTARAFI
Tarihi geçmiş ilaçların toplanarak güvenli bir şekilde imha edilmesi amacıyla eczanelere atık ilaç toplama kumbarası yerleştirildi. Toplanan atık ilaçlar Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde depolanarak lisanslı firmalar tarafından bertaraf ediliyor.
 
TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSİ 
Sarıçubuk mevkiinde bulunan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıklar, sterilize edildikten sonra nihai bertaraf için Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ne naklediliyor.


GERİ DÖNÜŞÜM PARKI
Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 11.812 metrekare alan üzerinde çevresel sürdürülebilirliğe ve çevre bilincini yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla “Geri Dönüşüm Parkı” oluşturuldu. Geri Dönüşüm Parkı bünyesinde; hurdaya ayrılmış metal, plastik ve tahta gibi çeşitli malzemeler kullanılarak çocukların güvenle oynayabileceği oyun grupları, varillerin dönüşümünden elde edilmiş koltuk, çeşme, konteynerden dönüştürülmüş kafe, ağaç kütüğünden yapılmış masa, otomobil lastiğinden yapılan salıncak, tahterevalli, macera parkuru ve metalden yapılmış figürler yer alıyor.

ELAZIĞ (UHA) - ÜMİT ALBAYRAK

BELEDİYELER

EKONOMİ