ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNLÜCE'DEN KADINLARA MÜJDE

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında "Her Ev Bir Atölye "  sloganıyla kurulan ve 730 farklı branşta 300 binden fazla kişiye ulaşan ESMEK, açtığı kurslarda bir yıl boyunca eğitimlere katılan ilçe kursiyerlerinin emeklerini "Renklerin Büyüsü" temalı Yansımalar sergisi ile, görkemli bir açılış yaparak sanatseverlerin beğenisine sundu.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNLÜCE'DEN KADINLARA MÜJDE

Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere tüm Eskişehirlilerin el becerilerini geliştirebilmeleri, kişisel gelişim sağlayabilmeleri ve meslek sahibi olmaları amacıyla kurulan ESMEK’in kursiyerleri, dönem sonu el sanatları karma sergisini ESMEK’in kuruluşunun 23. yılında “Renklerin Büyüsü” temasıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde açtı. Sergiye, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Ünlüce, ESMEK kurslarının ilçelerdeki başarılarından büyük gurur duyduklarını ifade ederek, "Şehir merkezimizde ESMEK kurslarımız 23 yıldır faaliyet gösteriyordu, artık ilçelerimizde de bu başarıyı gösteriyoruz. Sizin değerli, hünerli ve üretken ellerinizde vücut buluyor eserleriniz. 10 gün önce il merkezindeki kursiyerlerin sergisi vardı, çok güzel bir sergiydi. Gerçi sizlere kursiyer demek haksızlık olur, sanatçı demek gerekiyor. Bugün de aynı hayranlıkla gezeceğim sergiyi. Bildiğim kadarıyla sergi ile birlikte ESMEK kursiyerlerimiz ciddi satışlar yapmış. Umuyorum ki ilçelerdeki sanatçılarımız da aile bütçelerine yarar sağlayacak satışlar yapacaklar. 300 bine yakın kursiyerimiz oldu, bu bizim için bir gurur günü" dedi.

Başkan Ünlüce, konuşmasında Sazova Parkı’nda üretici kadınlar için açılacak satış alanı müjdesini de verdi. "Sazova Parkımızda üretici kadınlarımız için yeni bir satış alanı açıyoruz. Bu alan, üretici kadınlarımızın el emeği ürünlerini sergileyip satabilecekleri, kendilerini ve ürünlerini tanıtabilecekleri harika bir platform olacak. Sazova Parkı, hem şehir içinden hem de şehir dışından pek çok misafirin uğrak yeri. Eminim ki bu alana gelen ziyaretçiler, sizin eşsiz eserlerinizi almadan duramayacaklar. Bu girişimle, kadınlarımızın ekonomik olarak daha fazla güçlenmesini ve aile bütçelerine katkı sağlamalarını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ