HATSU’DAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından kurum içi eğitimler kapsamında tüm ilçelerdeki güvenlik görevlisi personellerine yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi. 

HATSU’DAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

HBB Yerleşkesi A Blok Meclis Toplantı Salonu’nda HATSU, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları tarafından 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile bağlı yönetmelikler çerçevesinde verilen 2 günlük eğitimde temel iş güvenliği, çalışan hakları, iş kazaları, elektrik tehlikeleri ve temel ilk yardım konularında kapsamlı bilgiler verildi.

Güvenlik personelinin görevinin sadece “beklemek” olmadığını vurgulayan uzmanlar, personelinin kurumdaki bütün sosyal olaylardan sorumlu olduğunu ve gelen giden bütün vatandaşların problemleriyle yakından ilgilenmesi gerektiğini vurguladı. 

Özel güvenliğin statüsü ve yönetmeliğine dikkat çeken uzmanlar, görevlilerin bulunduğu bölgeyi korumakla sorumlu olduğunu, kendi görevini aksatacak ve görev tanımı dışında hiçbir işle ilgilenmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

HATAY (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ