MAKAM ODASI KULLANMAYAN BAŞKAN TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Besni Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Reşit Alkan’ın makam odası kullanmaması ziyarete gelen vatandaşların takdirini toplarken, Türkiye'de de makam odası kullanmayan ilk başkan olarak tarihe imza attı.

Makam Odası Kullanmayan Başkan Türkiye'de Bir İlke İmza Attı

7 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman’ın Besni ilçesinde belediye binasının ağır hasar alması sonucu yıkımının gerçekleştirilmesinin ardından, belediye hizmetlerinin sürdürülebilmesi için Besni Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’ne taşındı.

31 Mart seçimlerinde Besni Belediye Başkanı seçilen Reşit Alkan, göreve gelerek başkanlık odası kapısını söktüren başkanların uygulamalarına farklı bir boyut katarak vatandaşla iç içe olmak adına makam odası kullanmamayı seçti.

Seçimden bu yana Besni Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi girişinde vatandaşların ziyaretlerini kabul eden Alkan’ın yaptığı bu uygulama vatandaşların takdirini topluyor.

Belediye’ye Gelenler Karşısında Belediye Başkanı’nı buluyor.

Belediye hizmetlerinden yararlanmak üzere binaya gelenler belediye başkanını karşılarında görünce şaşkınlık yaşasalar da,  Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın bu uygulamasının takdire şayan olduğunu ifade ediyorlar.

Ayrıca şeffaf belediyecilik anlayışıyla ilçede ilk defa meclis toplantısını canlı yayında gerçekleştiren Başkan Alkan, ilçe tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ