TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA MANSUR YAVAŞ SEÇİLDİ

Tarihi Kentler Birliği’nin yönetimi AK Parti’den CHP’ye geçti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü geçen Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak seçildi.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA MANSUR YAVAŞ SEÇİLDİ

Meclis oturumuna birliğin başkanlığını sürdüren AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör katılmadı. Güngör’ün toplantıya çocukları üniversite sınavına girdiği için katılmadığı açıklandı.

YAVAŞ, ÖNTÜRK'Ü GERİDE BIRAKTI

Oturumda, birliğin CHP’li üyeleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş"ı başkan adayı olarak gösterdi. AK Partili üyelerin adayı da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk oldu.

'EN BÜYÜK BORCUMUZDUR'

Mansur Yavaş oy verme işlemleri sırasında yaptığı açıklamada “Tarihi Kentler Birliği’ne Beypazarı Belediye Başkanıyken kurucu üye olmuştum 2000 yılında. 2000 yılından 2019 yılına kadar çok güzel çalışmalar yapıldı. Yine 2019’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda da yaptığımız çalışmalar birkaç tane ödül aldı. Tarihin, kültürün korunması bizim atalarımıza karşı en büyük borcumuzdur. Geleceğe bunların uzanması lazım ve bunun da sonuçlarını ben hem Beypazarı'nda gördüm. Ankara'da da göreceğiz. Hem kültürümüzü koruyoruz, hem gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Bir yandan da turizm ve istihdam sağlıyor” dedi.

İMAMOĞLU'NDAN TEBRİK

İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Yavaş'ı şu sözlerle tebrik etti:

"Yerel yönetimlerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Değerli arkadaşlarım, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı seçilen Cemil Tugay’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum"

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ NEDİR?

Kurulduğu günden bu yana Tarihi Kentler Birliği, tarihi kent dokularının ve kentsel-kültürel mirasın korunması amacıyla üye belediyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağladı. Belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgi, belge, mevzuat, kaynak ve eğitime dönük çalışmalar yaptı. Eğitim seminerleriyle üyelerinin proje yapma ve uygulama yeteneklerini geliştirdi. Üye aidatlarından sağlanan geliri, hibe programlarıyla yine üyeleri arasında dağıtarak koruma projelerine mali destek sağladı. 2000 yılından sonra gerçekleşen yasal düzenlemelerde aktif bir rol üstlenerek olumlu sonuçlar alınmasında etkili oldu. Tarihi ve kültürel varlıkların onarımına yönelik kaynak yaratılması, yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu plan ve proje kurulları olan KUDEB’lerin oluşturulmasına yönelik büyük kazanımlara önayak oldu.

İSTANBUL (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ