ÜNLÜCE'DEN ÖĞRENCİLERE ABONMAN MÜJDESİ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, toplu taşımada kentteki tüm öğrencileri kapsayan abonman kart uygulamasının (Bas Geç), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birlikte başlayacağı müjdesini verdi.

ÜNLÜCE'DEN ÖĞRENCİLERE ABONMAN MÜJDESİ

Eskişehir’in toplu taşımadaki uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce tramvay ve otobüslerde gece seferlerinin başlatılmasının ardından öğrencilere bekledikleri müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce verdi.

Buna göre 19 Mayıs 2024 Pazar günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birlikte Eskişehir’de öğrenciler, aylık 250 TL karşılığında otobüs ve tramvayları 1 ay boyunca sınırsız olarak kullanabilecekler.

“Bas Geç” adlı abonman uygulamasından öğrenci Eskart'ı olan herkes faydalanabilecek. ESOGÜ ve ESTÜ öğrencileri ise toplu taşımada kullandıkları mevcut öğrenci kartlarına daha önce yapılan protokol gereği abonman yüklemesi yapabilecekler. Abonman kart kişiye özel olduğundan turnikelerde ikinci basımlarda öğrenci kartındaki bakiyeden ücret düşecek. Ücret olmadığı takdirde ise ikinci geçiş engellenecek. Eskişehir’de eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere 120 binden fazla öğrenci abonman kart uygulamasından yararlanabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, seçim sürecindeki vaatlerinden birinin de öğrenci abonman kart konusu olduğunu belirterek, “Söz verdiğim abonman kart 'Bas Geç' uygulamamızı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızda başlatıyoruz. Hayırlı olsun. Öğrenci kenti, güzel şehrimizdeki tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyor, tüm gençlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. ” dedi.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ