URFA’DA BAYRAM TATİLİNDE AMATÖR BALIKÇILARA REKOR CEZA KESİLDİ

Şanlıurfa'da, balıkların yumurtlama dönemi olan 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında avlanmanın yasak olduğu bilinciyle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda, av yasağına uymayan 3 amatör balıkçıya toplam 7 bin 863 TL idari para cezası kesildi.

Urfa’da Bayram tatilinde amatör balıkçılara rekor ceza kesildi

Şanlıurfa’da, balıkların yumurtlama dönemi olan 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında avlanmanın yasak olduğu bilinciyle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda, av yasağına uymayan 3 amatör balıkçıya toplam 7 bin 863 TL idari para cezası kesildi.

Balıkçılığın sürdürülebilirliği ve doğal döngünün korunması adına belirlenen av yasağına uyulmamasıyla ilgili yapılan denetimlerde, yetkililer tarafından tespit edilen ve av yasağını ihlal eden 3 amatör balıkçıya cezai işlem uygulandı.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık populasyonunun korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması için av yasaklarının önemine vurgu yaparak, halkı bu konuda duyarlı olmaya çağırdılar.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şu ifadelere yer verdi: “Balıkların yumurtlama dönemi olduğundan ilimiz genelinde 1 Nisan – 30 Haziran arası su ürünleri av yasağı bulunmaktadır. Bayramın 3.gününde İlçe Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde av yasağına uymayan 3 amatör balıkçıya toplam 7863TL idari para cezası uygulanmıştır.”

Şanlıurfa’da yapılan bu tür denetimlerin devam edeceği ve av yasağının ihlal edilmesi durumunda gerekli yaptırımların uygulanmaya devam edeceği belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  

ŞANLIURFA (UHA) - UĞUR KUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ