YANGIN KONTROL ALTINA ALINAMADI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde bir tarlada anız yakılmasıyla başlayan ve ardından rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangın, ikinci gününde de devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre, 500 hektardan fazla alanın etkilendiği yangında, alevleri bastırmak için havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINAMADI

Yangınla ilgili açıklama yapan Bakan Yumaklı, yangınla mücadelede sorunlu tek alanın kaldığını, alevlerin ilerlemesinin durdurulduğunu, ancak rüzgar çok yoğun olduğu için "tamamen kontrol altında" diyemediklerini söyledi.

Bu arada, mücadele tedbirleri kapsamında dün girişlerin durdurulduğu Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nın bir bölümünün ziyarete açıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nın güney hattının (Kilitbahir-Alçıtepe-Abide-Seddülbahir ve Kilye-Kabatepe-Alçıtepe-Abide-Seddülbahir hatları) yeniden ziyarete açıldığı belirtildi.

Açıklamada, kuzey hattına (57. Alay, Conbayırı, Bigalı köyü, Büyük Anafarta ve Küçük Anafarta köyü, Anzak Koyu) girişlerin ise ikinci bir duyuruya kadar kapalı olduğu ifade edildi.

UŞAK VE MUĞLA'DA DA YANGIN

Çanakkale'nin ardından Muğla Milas ve Uşak Köprübaşı Mahallesi'nde başlayan yangın, geniş bir alanı tahrip etti. Uşak'taki yangın büyümeye devam ediyor.

Muğla'nın Milas ilçesinde Dibekdere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

Yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yüreklerimizi yakan bir diğer haber de Uşak'ın Köprübaşı köyünden geldi. Rüzgârın etkisiyle hızla büyüyen yangın sebebiyle bazı evler tahliye edildi.

15 saattir devam eden yangına, 2'si Jandarma, 2'si de Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki toplam 4 helikopter, 24 arazöz, toplam 131 iş makinesi, su tankeri ve destek aracı, 495 personel ve çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale sürüyor. Çevre illerden gelen AFAD ekipleri de yangına müdahalede bulunuyor.

İSTANBUL (UHA) - SEZGİN AKKOYUN

BELEDİYELER

EKONOMİ