EMİNE ERDOĞAN İSTANBUL ÇOCUKLARI VAKFI ETKİNLİĞİNDE KORUYUCU AİLELERLE BULUŞTU

Emine Erdoğan, İstanbul Çocukları Vakfı Koruyucu Aile Şenliği’nde çocuklar ve ailelerle bir araya gelerek anlamlı mesajlar verdi. Etkinlik, renkli anlara sahne oldu.

Emine Erdoğan İstanbul Çocukları Vakfı Etkinliğinde Koruyucu Ailelerle Buluştu

Emine Erdoğan, şenlik vesilesiyle çocuklar ve koruyucu aileleriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Aileleri bir araya getiren, birbirlerini tanıma ve yakınlaşma imkânı sunan etkinliklerin yapılmasını çok kıymetli bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Yavrularımızın ve ailelerinin bugün buradan yüzlerinde tebessüm, kalplerinde neşe ile ayrılmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan, çocukluk döneminin cesaret ve doğruluk gibi erdemlerin, merhamet ve sevgi gibi güzel duyguların en kıymetli dönemi olduğunu hatırlatarak, "Merak ve keşfetme duygusuna güçlü bir vicdanın eşlik ettiği her çocuk, yetişkinliğinde çevresini güzelleştiren birer iyilik pınarına dönüşür. Çocuklarımızın içindeki bu potansiyel, ancak sevgi ve güven ortamında köklenip yeşerebilir. Bu imkâna sahip olmayan çocuklarımıza gönüllü aile olan koruyucu anne ve babalarımız yalnızca bir çocuğun geleceğini değil, aynı zamanda toplumdaki huzuru da inşa eder" dedi.

Koruyucu ailelerin, çocukların hayat hikayesini adeta baştan yazdığını söyleyen Erdoğan, "Her biriniz bu hikayenin başkahramanısınız. Koruyucu aile olduğunuz günden itibaren çocuklarımızın ilk öğretmeni, can yoldaşı ve rol modellerisiniz. Sunduğunuz himayeyle onlara yaşamları boyunca yüreklerinde taşıyacakları mutlu bir çocukluk hediye ediyorsunuz. Gönüllülüğünüzle acının yerini sevinç, yalnızlığın yerini muhabbet, kimsesizliğin yerini güven duygusu alıyor. Rengârenk boyadıkları resimleri, uyumadan önce kurdukları hayalleri, evi şenlendiren neşeleri sizlerin eseri. Bu anlamlı yolculukta kazandığınız deneyimleri paylaşarak diğer gönüllü anne babalara ilham olmanızı temenni ediyorum. Bu topraklar, kökleri eskilere dayanan, kadim bir dayanışma ve vakıfçılık kültürü ile bilinir. Eytam Nezareti, Darülaceze ve Darüşşafaka gibi tarihi kurumlar, kültürümüzdeki ötekine karşı merhamet temelli bakışın eserleridir" şeklinde konuştu.

Koruyucu ailelik müessesesinin de bu geleneğin bir mirası olduğunu dile getiren Erdoğan, "2002 yılında koruyucu aile yanındaki çocuk sayımız, ülke genelinde 515 iken, bugün ne mutlu ki yalnızca İstanbul’da 1263’e ulaştı. Türkiye genelinde koruyucu aile yanında yaşayan 10 bin 266 çocuğumuzun 1132’si özel gereksinimli. Bu özel çocuklarımıza, tüm zorluklara rağmen gönüllü anne babalık yapan ailelerimiz, hayatta karşılıksız sevginin aşamayacağı engel olmadığının birer ispatı. Bu süreçte devletimiz de koruyucu ailelerimize, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılarken sunabileceği tüm imkânları seferber etmeye devam ediyor. Farklı beklentilere hitap edecek, ‘akraba ve yakın çevre’, ‘süreli’, ‘geçici’ ve ‘uzmanlaşmış’ olmak üzere dört farklı model ile koruyucu aileliği teşvik ediyor ve kolaylaştırıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Programda, koruyucu aile yanında büyüyen ve konservatuvarı bitirdikten sonra müzik öğretmeni olarak atanan görme engelli Hatice Kaya’nın müzik dinletisi ile halk oyunları ekibinin gösterisi izlendi. Emine Erdoğan, konuşmasının ardından katılımcılarla fotoğraf çektirdi, etkinlik alanındaki çocukları ziyaret etti. Çocuklara patlamış mısır, patates kızartması ve kâğıt helva dağıtan Erdoğan, çocukların halat çekme yarışmasını da ilgiyle izledi.

İstanbul Valiliğinin ev sahipliğindeki programa Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, İstanbul Çocukları Vakfı’nın yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, koruyucu aileler ve yanlarında kalan çocuklar katıldı.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ