RUSYA MİLLİ GÜNÜ KUTLANDI

Resepsiyona yerli ve yabancı konuklar katıldılar.

RUSYA MİLLİ GÜNÜ KUTLANDI

Rusya yaklaşık 17 234 135 km2 lik yüzölçümü ile dünyanın en geniş ülkeleri arasında yer almaktadır. Yine 150 000 000 'a yakın nüfusu ile dünyanın kalabalık ülkeleri sıralamasında ön sıralarda bulunmaktadır. 

Rusya Federasyonu, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra, 1991 yılında kurulmuştur. 

Rusya dünyanın en büyük maden ve enerji kaynaklarına sahip ülkeleri arasında yerini almaktadır.Bunun yanında dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz üreticileri arasındadır.G-20 ve günümüzdeki muhtelif dünya örgütlerinden bazılarının önde gelen  üyesidir. 

Bu anlamda, Rusya'nın kuruluş yıldönümü münasebetiyle, Rusya Ankara Büyükelçiliği'nce; 11 Haziran 2024 günü saat 19:00 da Ankara'da bulunan Rusya Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi.

Resepsiyona çok sayıda askeri ve sivil erkan ile diğer davetliler katıldılar. 

Resepsiyon Rusya -Türkiye Milli Marşlarının çalınması ile başladı.Müteakiben, Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksei V.Erhov açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında iki ülke arasındaki yakın ilişkiler ile işbirliğine vurgu yaptı. 

Ardından,günün anlamına binaen pasta kesimi yapıldı. Daha sonra resepsiyona katılanlara yerel yemeklerin de arasında bulunduğu ikramlar yapıldı. Bunun yanında Rusya ticaretinde yer alan bazı Rusya firmalarının ürünleri de tanıtım amaçlı ikram edildi.Davetlilerde sunulan ikramları tadarak Rusya kültürünü yakınen tanıma fırsatı buldular. 

Gecenin geç saatlerine kadar süren adı geçen resepsiyon, ikramların sunulmasından sonra sona erdi. 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ