WEFA İLE HAKKARİ’DE EĞİTİME DESTEK

Hakkari Valisi Ali Çelik’in girişimleriyle Hakkari’nin eğitimine destekler sürüyor.

WEFA ile Hakkari’de Eğitime Destek

Bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak ihtiyaç sahibi insanlara; dil, din, cinsiyet ve etnisite ayrımı yapmaksızın yardım ulaştıran WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu tarafından, Hakkari’deki Sarıtaş Köyü Yusuf Kızılbuğa İlk/Ortaokulu’na, 1000 kitaplı WEFA Konteyner Kütüphanesi kuruldu. Kütüphanenin içerisinde; mescid, kütüphane mobilyaları, 1000 adet kitap, bilgisayar, anfi ses sistemi, beden eğitimi malzemeleri ve çocuk oyunları bulunuyor.

Okul Müdürü Mehmet Aktaş’ın  selamlama konuşmasından sonra kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz konuşmasında; eğitime, eğitimciye ve öğrencilere, her türlü desteği sağlayan Vali Ali Çelik’e şükranlarını arz etti. Ayrıca kütüphane kurulumunu sağlayan ve kitap desteğinde bulunan WEFA Derneği’ne teşekkür ederek şunları dile getirdi: “Bugün, okulumuza kazandırılan bu güzel kütüphane ve okuldaki tüm öğrencilere hediye edilen uçurtmalar için evlatlarımız çok sevindiler. Bu hayırlı etkinliğe katılım sağlayan tüm katılımcılara, dernek yetkililerine, ilimizin eğitimine ve öğrencilerimize yaptıkları bu kıymetli katkılar için şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

Öğrencilere de seslenen Müdür Yılmaz: "İnanıyorum ki bu kütüphane, hayata ve sınava hazırlanan siz kıymetli öğrencilerimize, önemli katkılar sağlayacak, sizleri daha da geliştirecek ve bilgilerinizi artıracaktır. Bir idealiniz var ise bu okumakla başlıyor; lakin hem hayat için hem de başarı için kitap okumak şarttır. Öğrenmekten, okumaktan ve bilgiden asla uzaklaşmayın,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

WEFA Derneği Koordinasyon Şefi Aydın Arslan ise konuşmasında: WEFA, 2006 yılından itibaren dünyanın birçok ülkesine yardımda bulundu. Eğitime yapmış olduğumuz yatırımlar da yardım projelerimiz kapsamında yer alıyor. Son olarak Genç WEFA Gönüllüleri’nin Hakkari’deki köy okulu için hazırlamış olduğu konteyner kütüphanesi sayesinde, Hakkari’deki eğitime destek olarak, gelecek nesillere bilgi aktarımını sağlamak istedik. Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze bu desteğin sağlanması noktasında gösterdikleri kolaylıklar için teşekkür ederim,” dedi.

       

Konuşmaların ardından, Wefa derneği tarafından, katılımcılara ve tüm öğrencilere öğle yemeği ikramında bulunuldu. Daha sonra, dernek yetkilileri tarafından öğrencilere 140 adet uçurtma hediye edildi. Çocuklar, uçurtmalarını uçurarak bu günün mutluluğunu doyasıya yaşadılar. Çocukların uçurtma sevincine, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, okul yöneticileri, öğretmen, köy muhtarı ve veliler de eşlik ettiler. 

Program; İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, WEFA Derneği yetkilileri, okul yöneticileri, öğretmenler, köy muhtarı ve velilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ