DERYA YANIK ULUSLARARASI TOPLUM İSRAİL KATLİAMLARINI DURDURMALI

AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, 4 Haziran Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü’nde İsrail’in katliamlarını durdurma çağrısı yaptı.

Derya Yanık Uluslararası Toplum İsrail Katliamlarını Durdurmalı

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, 4 Haziran Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı X'te bir paylaşımda bulundu.

Yanık, paylaşımında şunları dile getirdi:

"Bugün 4 Haziran Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü… Günün ilanı da yine bir İsrail vandallığı sebebiyle: 1982 yılında İsrail’in Sabra ve Şatilla’da yaptığı katliamın ardından 4 Haziran, BM tarafından çatışma kurbanı çocuklara adandı. Kaderin garip cilvesine bakın ki, tam 42 yıl sonra yine İsrail’in Filistinli masumlara uyguladığı soykırım sebebiyle toplandık."

Yanık, AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığının İsrail Büyükelçilik Konutu önünde düzenlediği basın açıklamasına milletvekili arkadaşlarıyla birlikte katıldığını belirterek, "Başta BM olmak üzere, uluslararası toplum geleceğe haysiyetli bir miras bırakmak istiyorsa, bir an önce İsrail katliamlarını durdurmalıdır," dedi.

Derya Yanık'ın bu açıklamaları, özellikle insan hakları ihlallerine karşı duyarlılığı artırmak amacıyla yapılan etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Yanık, çatışma kurbanı masum çocukların haklarının korunması ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu.

OSMANİYE (UHA) - MUSTAFA DÜZENLİ

BELEDİYELER

EKONOMİ