MAHKEME KARARI ABD'Yİ İKİYE BÖLDÜ KRİZ BÜYÜYOR

ABD Anayasa Mahkemesi'nin, Meksika sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için kurulan dikenli tellerin sınır görevlilerince kesilmesine izin veren kararı ABD'yi resmen ikiye böldü. Teksas Valisi kararı tanımadı, 25 eyaletten valiye destek geldi. Oklahoma Eyaleti Valisi Kevin Stitt ise ABD-Meksika sınırındaki kaçak geçişleri önlemek amacıyla eyaletin ulusal muhafızlarını bölgeye göndereceğini açıkladı.

Mahkeme Kararı ABD'yi İkiye Böldü Kriz Büyüyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın mevcut ABD yönetiminin güney sınırındaki yasadışı göç sorunuyla mücadele edemediğini belirterek Cumhuriyetçiler tarafından yönetilen eyaletleri bu konuda bir arada hareket etmeye çağırmasının ardından başlayan kriz yeni bir boyut kazandı.

ABD’nin Oklahoma Eyaleti Valisi Kevin Stitt’ten tansiyonu zirveye çıkaran flaş bir açıklama geldi.

 “Teksas'ta 28 giriş noktası var. Bu giriş noktaları dışında herhangi bir yerden ülkeye girmenin yasadışı olduğu zaten federal bir yasa” diyen Stitt, Biden yönetiminin sınır tedbirlerini uygulamadığını savunarak “Federal hükümetin, Biden'ın, jiletli telleri kesiyor olması hiç de mantıklı değil. Evet, ülkemizi istilaya karşı savunma hakkımız var. Yasadışı yollardan gelen 6 milyon insan varsa buna başka ne diyebilirsiniz ki?” şeklinde konuştu

Trump, “Tüm istekli eyalet yönetimlerini, kaçak göçmenlerin girişini önlemek ve onları sınırdan geri göndermek için muhafızlarını Teksas'a konuşlandırmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

UHA Haber Merkezi - MİRAÇ GEÇİLMEZ

BELEDİYELER

EKONOMİ