MALTA CUMHURİYETİ'NİN 60. YILI ANKARA'DA RESEPSİYONLA KUTLANDI

Malta Cumhuriyeti, bağımsızlığının 60. yılını Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutladı. Etkinliğe çok sayıda yabancı elçi ve davetli katıldı.

Malta Cumhuriyeti'nin 60. Yılı Ankara'da Resepsiyonla Kutlandı

Güney Avrupa'da, Sicilya'nın güneyinde yer alan Malta Cumhuriyeti'nin bağımsızlık yıldönümü kutlamaları kapsamında, Malta Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından 17 Eylül 2024 tarihinde saat 13:00'te Ankara Divan Hotel'de bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona birçok yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı.

Etkinlik, Malta ve Türkiye milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Ardından Malta Ankara Büyükelçiliği adına yapılan konuşmaların sonrasında Türkiye adına da bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmalarda siyasi ve ekonomik ilişkilerin derinliği ve iki ülkenin sıcak ilişkilerine vurgu yapıldı.

Konuşmaların ardından davetlilere, Malta'ya özgü lezzetlerin de yer aldığı ikramlar sunuldu. Davetliler, resepsiyon sayesinde Malta kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

Resepsiyonda yapılan sohbetlerle ilerleyen günlerde ticari ilişkilerin güçlenmesine yönelik adımların atılabileceği belirtildi. Resepsiyon, davetlilerin iletişim bilgilerini paylaşarak, ikramların tüketilmesiyle sona erdi.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ