GELİBOLU'DA HAREZMİ EĞİTİM MODELİ YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Anaokulu’nun ortak hazırladığı Harezmi Eğitim Modeli yıl sonu sergisi, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde açıldı.

Gelibolu'da Harezmi Eğitim Modeli yıl sonu sergisi açıldı

Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Anaokulu’nun ortak hazırladığı Harezmi Eğitim Modeli yıl sonu sergisi, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde açıldı.

Kaymakam Bekir Abacı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çakır’ın açılışını gerçekleştirdiği sergide iki okulun öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte yıl boyunca geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları çalışmalar ile robotik ve kodlama çalışmaları ve suyun önemini gösteren çalışmalar sergilendi. Sergide geri dönüşüm malzemelerinden yapılan kıyafetler katılımcılara tanıtıldı. Yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Bekir Abacı ve katılımcılara bilgiler verildi.

Kaymakam Bekir Abacı, sergiyi gezdikten sonra iki okulun da öğretmen ve öğrencilerini geri dönüşümün önemini bir kez daha gösterdikleri için tebrik ederek, başarılar diledi.

Harezmi Eğitim Modeli Nedir?

Harezmî Eğitim Modeli, çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş bir eğitim modeldir. Eğitimin diğer süreçlerini doğrudan ve nitelikli etkide bulunduğu için genel bir eğitim modeli olarak da ele alınabilir. Öğrencilerin günlük, gerçek yaşam problemlerini tanımlayıp, çözmek üzere algoritma tasarlayan, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretme sürecidir. Modelin zemininde beş ana başlık mevcuttur. Bilgisayar bilimi öğretiminin Sosyal Bilim dalı ile bütünleştirilen, Bilgi İşlemsel Düşünme becerisinin hayata adapte edildiği, Programlama ve Öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, disiplinler arası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı iş birliğini benimseyen, Robotik ve Oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim modelidir.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ