HAKKÂRİ’DE ÖĞRENME, HAYAT BOYUDUR

Hakkari’de, "1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri; Hakkâri Halk Eğitimi Merkezi'nin düzenlendiği yıl sonu sergisiyle başladı.

Hakkâri’de Öğrenme, Hayat Boyudur

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'ndaki yıl sonu sergisinin açılışına; Vali Yardımcısı Sn. Furkan Berber, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sn. Ferhat Davran, İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Nurettin Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Sn. Zeydin Kaya, İŞKUR Müdürü Sn. Ahmet Kızılkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Emin Yıldırım, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sn. Münevver Ertus, protokol üyeleri, kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yıl sonu serginin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Nurettin Yılmaz: "Hakkâri Eğitim Ailesi olarak Bakanlığımızın öncülüğünde ve Valimiz Sayın Ali Çelik'in riyasetinde; sevgi, saygı, dayanışma ve yardımlaşma iklimine esin kaynağı olan istihdama yönelik, mesleki ve kişisel gelişim kurslarımızı, vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında, 2.259 kursta, 574 usta öğretici eşliğinde, 10.514 erkek, 18.657 kadın olmak üzere toplamda; 29.171 vatandaşa, farklı branşlarda eğitimler verdik.

Bir yandan sönmeye yüz tutmuş el sanatlarımızı canlandırırken, öbür taraftan yazılım gibi çağı doğru okuyacak mesleklerle ilgili kurslarımızı açtık," diyen Müdür Yılmaz, usta öğreticilere de seslendi: "Sizler, bu topraklar üzerindeki kültürümüzün canlı kalmasını sağlayacak çalışmalarınızla, kültür mirasımızın bekçileri ve kültürümüzün yeni nesillere aktarılmasında kilometre taşlarısınız,” diyerek birbirinden kıymetli faaliyetler sonucunda, üretilen güzellikleri, şehre hayat katan bir şenliğe dönüştüren Halk Eğitimi Merkezi Ailesinin her bir ferdine, teşekkürlerini sundu.

Ardından konuşmalarını yapan MEB Daire Başkanı Sn. Ferhat Davran, hayat boyu haftası kutlama etkinlikleri için Hakkari’de olmaktan mutluluk ve şeref duyduğunu belirterek Hayat Boyu Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarımız, yaptıkları üretimlerle tüm ülkemizi derinden üzen afetlerde, milletin mayasında olan dayanışma ve kardeşlik ruhunu tekrardan canlandırdığını vurguladı. Sayın Davran konuşmasının devamında: "Halk Eğitimi Merkezlerimiz, böyle zor günlerde, 'kara gün dostu' olduğunu bir kez daha ispat ettiler. Bundan sonra da tüm kurumlarımızla ülkemize katma değer katarak vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz,” dedi ve üretimleriyle katkı sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

İl protokolü, daha sonra sergi alanındaki birbirinden kıymetli faaliyetlerden olan; Hakkâri Kilimi, Hereke Halısı, giyim, trikotaj, el sanatları, seramik, kâğıt rölyef çalışmaları, resim ve gastronominin eşsiz lezzetlerini sunan yöresel yemek stantlarını hayranlıkla gezdiler. Unutulmaya yüz tutmuş meslekler standı, jimnastik gösterisi, minik dengbejlerin seslendirdiği yöresel türküler, halk oyunları gösterisi, kara çadır, miniklerin gelin alayını uğurlaması, il protokolü ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 

Vali Yardımcısı Sn. Furkan Berber ve İl protokolü, birbirinden kıymetli faaliyetler sonucunda üretilen güzellikleri, şehre hayat katan bir şenliğe dönüştüren Halk Eğitimi Merkezi Ailesi'nin tüm maharetli ellerine, içtenlikle teşekkür ettiler.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen sergi, akşam saatlerine kadar açık kalacak.

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ