KARA; PROJE OKULLARI AKP'NİN KADROLAŞMA ARACI MI?

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, proje okullarındaki öğretmen atamalarının AKP'nin kadrolaşma stratejisinin bir parçası olduğunu öne sürdü. Atamaların niteliksiz bir şekilde yapıldığını ve liyakate dayanmadığını belirtti. Ayrıca, atama sürecinin hangi kriterlere göre gerçekleştiğini sorgulayarak, daha şeffaf ve adil bir atama politikasının gerekliliğine vurgu yaptı.

KARA; PROJE OKULLARI AKP'NİN KADROLAŞMA ARACI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta proje okullarına öğretmen atamasıyla ilgili kılavuz ve takvim yayınlaması, öğretmenler ve sendikalar arasında uzun süredir eleştirilen atama sistemine dair tepkilere neden oldu. Öğretmenler ve sendikalar, atama sürecinin adil olmadığını ve iktidarın yandaşlarını öne çıkardığını savunuyor. Bu tartışmalara katılan isimlerden biri de CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara oldu.

Kara, proje okullarının büyük vaatlerle açıldığını ancak iktidarın kendi yandaş öğretmenlerini, herhangi bir değerlendirmeye tabi tutmadan atadığını öne sürdü. Özellikle atama sürecinin liyakata dayanmadığını vurgulayan Kara, öğretmenlerin taleplerinin de göz ardı edildiğini dile getirdi.

Proje okullarının kuruluş amacının ihmal edildiğini ve sayılarının artmasının yanı sıra, atamaların liyakatsiz bir şekilde gerçekleştirilmesiyle niteliksizleştiğini belirten Kara, Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama sürecini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Kara'nın açıklamaları, proje okullarının kadrolaşma amacıyla kullanılması ve atama sürecinin yeterli kriterlere dayanmaması konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme getirdi.

HATAY (UHA) - MEHMET NUR

BELEDİYELER

EKONOMİ