KURAN KURSU MİNİKLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Hakkari İl Müftülüğü tarafından “4-6 yaş gurubu Kur-an kursu öğrencilerinin kapanış programı için düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü.

KURAN KURSU MİNİKLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Halk Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen programa Hakkari Valisi Ali Çelik,  Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Ak Parti  İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, İl Müftüsü  İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Halk Eğitimi Müdürü  Nazif Tatlı, İş Kur Müdürü Ahmet Kızılkaya, Kızılay Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ali Çelik, “Bir söz var malumunuz; 'Ağaç yaşken eğilir.' Çocuklarımıza güzel ahlakı, merhameti, adaleti, sevgiyi, saygıyı ve bize ait olan değerlerimizin öğretildiği 4-6 yaş Kur’an Kurslarına çocuklarınızı gönderme iradesini göstermenizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum.” diyerek aileleri ve kurs öğreticilerini, öğrenciler için verdikleri emek ve çabalardan dolayı tebrik ederim.

Vali Çelik konuşmasının devamında; “Refah Sınır Kapısı ve Gazze’de binlerce çocuğun katili olan bir devlete karşı mücadele eden Filistinlileri buradan sevdiklerimizle birlikte anarak, çocuklarımızın en temiz en kalbi duygularıyla ve dualarıyla birlikte oradaki Müslüman kardeşlerimize Rabbimizin yardımcı olması için dua ediyoruz.

Zalimlere gelecekte de dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var.” diyerek İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’na ve programın hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü  İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, hiçbir çocuk ihmal edilmez ve hiçbir çocuk gözden çıkarılmaz dedi.
  Fakirullahoğlu,”Çocuk en değerli ve kıymetli varlığımızdır biz bu nedenle öğrencilerimizi başta Kur-anı kerimi, efendimiz Muhammed Mustafa’yı temel ahlaki ve değerler eğitimi ile alakalı konularda eğitmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kurs süresi içerisinde Kur-anı kerim öğrettik” dedi.

Vali Çelik ve beraberindekilerin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ