MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’DEN YAZ TATİLİ TAVSİYELERİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yaz tatiline girecek 20 milyon öğrenciye Sabah Gazetesi aracılığıyla seslendi. Bakan Tekin, öğrencilere dinlenmeleri, aile büyüklerini ziyaret etmeleri, şehirlerini ve ülkelerini keşfetmeleri için çağrıda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Yaz Tatili Tavsiyeleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yaz tatiline girecek 20 milyon öğrenciye Sabah Gazetesi aracılığıyla seslendi. Bakan Tekin, öğrencilere dinlenmeleri, aile büyüklerini ziyaret etmeleri, şehirlerini ve ülkelerini keşfetmeleri için çağrıda bulundu.

Öğrencilere Teşekkür ve Tatil Önerileri

Bugün karne alarak 3 aylık yaz tatiline başlayacak olan 20 milyondan fazla öğrenci, 9 Eylül'e kadar tatilin keyfini çıkaracak. SABAH'a konuşan Bakan Tekin, geride kalan yıl boyunca gösterdikleri gayret için öğrencilere teşekkür ederek, "Hayatınızın en güzel anlarının bir kısmını bizlerle birlikte geçirdiniz. Birlikte çok güzel şeyler yaptık. Şimdi kısa bir ara vereceğiz ve önümüzdeki yıl yapacağımız güzel şeyler için hazırlıklar yapacağız" dedi.

Dijital Ortamdan Uzak Durun

Yaz tatilinde sosyal medya kullanımının artabileceğine dikkat çeken Bakan Tekin, öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve dijital ortamda mümkün olduğunca az vakit geçirmelerini tavsiye etti. Ayrıca, aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerinin önemine vurgu yaptı.

Tatilin Eğitimdeki Yeri

Bakan Tekin, tatilin de eğitim sürecinin bir parçası olduğunu belirterek, "Tatilde eğitimin bir parçasıdır. Tatil dönemini verimli ve dolu dolu geçirmeniz, başarılı bir eğitim öğretim yılı için çok önemlidir" dedi. Aile büyüklerini ziyaret etmeleri ve ülkemizin farklı coğrafyalarını keşfetmeleri için öğrencilere önerilerde bulundu.

Aile Katılımının Önemi

Bakan Tekin, ailelerin de bu sürece dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Anne-babanızdan sizinle birlikte kitap okumasını ve dijital ortamda az vakit geçirmelerini isteyin. Eğitim sürecinin en önemli paydaşlarından biri ailedir ve ailenizi bu sürece dahil etmeniz başarıyı artıracaktır" dedi.

Türkçe’nin Zenginliklerini Keşfedin

Öğrencilere sinema, tiyatro, şiir, tarih, dergi ve gazete gibi alanlarda Türkçe'nin zenginliklerini keşfetmeleri önerisinde bulunan Bakan Tekin, zanaat atölyelerinde yeni beceriler kazanmalarını da tavsiye etti.

Velilere Ekran Uyarısı

Pedagog ve psikologlar da tatilde velilere kaliteli zaman geçirmenin önemine dikkat çekerek, teknoloji kullanımının sınırlandırılması gerektiğini belirttiler. Uzmanlar, çocukların belirli hedeflerle kontrollü tablet ve bilgisayar kullanmalarının daha sağlıklı olacağını ifade ettiler.

Karne Hediyesi Konusunda Uyarı

2023-2024 eğitim öğretim yılı sona ererken karne hediyesi konusunda velilere uyarılarda bulunan uzmanlar, kötü karneye ceza vermenin de iyi karneyi ödüllendirmenin de yanlış olduğunu belirtti. Başarıyı takdir etmenin önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, pahalı hediyelerin olumsuz etkiler yaratabileceğini, ders çalışmanın çocukların görevi olduğunu ve başarılarını manevi değeri olan armağanlarla ödüllendirmenin en iyi yol olduğunu ifade ettiler.

OSMANİYE (UHA) - AYNUR ÇARDAK

BELEDİYELER

EKONOMİ