MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GIDA ZEHİRLENMESİ HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT

Son zamanlarda öğrencilerin gıda zehirlenmesi vakalarıyla ile ilgili hastaneye kaldırıldıklarına dair basında yer alan haberlerle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama geldi

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gıda zehirlenmesi hakkındaki iddialara yanıt

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ifadelere yer verildi,

"Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel okul/kurumlarda faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe gibi gıda işletmelerinin gıda güvenilirliği ve hijyen şartlarının 2020/8 sayılı Genelge çerçevesinde okullarda kurulan denetleme komisyonları tarafından belirli periyotlarla düzenli olarak denetlendiği belirtildi.

Açıklamada, basında yer alan haberlerle ilgili yapılan inceleme sonucunda, öğrencilerin okul dışında yedikleri yiyeceklerden rahatsızlandığı tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca, son olarak il merkezindeki Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 5 öğrencinin kantinde yedikleri yiyeceklerden dolayı rahatsızlandıklarını okul idaresine bildirdiği ve okul idaresi tarafından ambulans çağrıldığı belirtildi.

Hastanede yapılan tetkik ve muayeneler sonucunda, öğrencilerde gıda zehirlenmesine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı ve öğrencilerin aynı gün taburcu edildiği bilgisi verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve denetimlerin düzenli olarak yapıldığını vurguladı."

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ