VALİ ÇELİK: VERİMLİ BİR EĞİTİM YILINI GERİDE BIRAKTIK

Vali / Belediye Başkan Vekili Sn.Ali Çelik; Vali Yardımcısı Sn.Furkan Berber ve İl Müdürü Sn. Nurettin Yılmaz ile birlikte, Vali İdris Akbıyık İlk / Ortaokulu'nda düzenlenen yıl sonu karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Vali Sn. Ali Çelik, törenin yapılacağı okula gelişinde, bahçede, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Vali Çelik: Verimli bir eğitim yılını geride bıraktık

68.808 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı!

Karnelerin öğrencilere takdim edilmesi sırasında, öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Sn.Çelik, kitap okumaları ve tatillerini yaz kurslarında değerlendirip, spor gibi sosyal faaliyetlerde bulunarak önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına, dinlenmiş olarak başlamaları temennisinde bulundu. Sayın Vali; ayrıca il geneli, 453 okulda, 68.808 öğrencinin karne aldığını ve 4.685 öğretmenin bugün itibariyle tatile girdiği bilgisini paylaşarak şu açıklamalarda bulundu.

“Eksiklikler mutlaka kapatılır. Aslolan, iyi birer insan olmaktır.”
Vali Sn.Çelik: “Sevgili yavrularımızın, onları yetiştiren anne-baba ve öğretmenlerimizin, sene sonu karne heyecanını paylaşıyorum. Karneler, sadece bir gözden geçirme, ne halde olduğumuzu görme belgesidir, işin sonucu değildir. Eksiklikler mutlaka kapatılır. Aslolan, iyi birer insan olmaktır,” dedi. 

“Okul Sporlarında, Türkiye Birincileri Hakkari’mizden Çıktı” 
Eğitim alanında, Hakkari’deki gelişmeleri de aktaran Sayın Vali: “Yıl içerisinde, kayıplarımız da oldu. Üç öğretmenimizi kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailerine ve eğitim camiamıza tekrardan başsağlığı diliyorum. Erasmus, e-Tivining ve TÜBİTAK başta olmak üzere bilimsel proje yarışmalarında ve Avrupa’ya akreditasyon konusunda, yıl içerisinde, çok yüksek bir başarı ve katılım gerçekleştirildi. Özellikle okul sporlarında, altını çizerek ve büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki Türkiye birincileri, Hakkari’mizden çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Tarihi birikimi, derinliği, kadim medeniyet anlayışı, doğası ve buna bağlı dinamikleriyle Hakkari'miz, bir çok alanda, çok daha ötesini elde edebilecek bir potansiyeli içerisinde barındırıyor. Çocuklarımızın her birinin içerisinde, ayrı bir cevher var; nitekim, öğrencilerimizin sportif alandaki başarılarından da bunu görebiliyoruz. Bu evlatlarımızı keşfedip itinayla eğiten eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum,” diyerek şöyle devam etti:

“Yaz tatili, öğretmenlerimizin kendilerini yenilemeleri ve güncellemelerine vesile olsun.”
 Okullar, toplumun farklı kesimlerinden gelen çocuk ve gençleri bütünleştiren disiplinler arası kurumlardır. Bu zorlu süreçte yük, öğretmenlerimizin ve eğitim liderlerinin omuzlarındadır. Hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüzde, dinamik bir sistem olan okulların, bu değişimlere ayak uydurabilmeleri; ancak etkili eğitim- öğretim uygulamalarıyla ve kendini güncelleyen ve geliştiren okul yöneticileri ile mümkündür. Bu yaz tatilinin, öğretmen ve okul yöneticilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve güncellemelerine vesile olmasını temenni ediyorum.

 “Eğitim olmadan istihdam, sağlık, çevre bilinci ve yüzlerce şey olmuyor. ”
 Eğitim konusu, birçok konuyla iç içe. Toplumdaki saygı ve sevginin temeli, birlik ve beraberlik dahi eğitime dayanıyor. Eğitim olmadan; istihdam, sağlık, çevre bilinci ve yüzlerce şey olmuyor. Bir insan eğer, ‘Ülkeme, vatanıma ve insanlara hizmet etmek istiyorum,’ diyorsa öğretmenlikten daha iyi bir meslek bulacağını tahmin etmiyorum. Mesleğini seven öğretmenin, bedenen yorulsa bile zihnen yorulacağını düşünmüyorum. Kurban Bayramı'yla birleşen bu tatil sürecinin, bir taraftan öğretmenlerimizin bedeni yorgunluğunu almasına, diğer taraftan da kutlu mesleklerine, daha büyük bir şevkle bağlanmalarına vesile olmasını diliyorum. İlimizin eğitimine katkı sunan ve emek veren başta eğitim camiası olmak üzere, tüm eğitim paydaşlarına teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin aileleriyle beraber; mutlu, verimli bir tatil ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum,” dedi.

“Çocuğun önce iyi olan yanları ve başarıları vurgulanmalı”
 İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise ebeveynlere, şu önemli önerilerde bulundu: “Anne babaların çocuklarına karşı tavrı, karne notları ne olursa olsun, olumlu ve kabul edici olmalıdır. Çocuğun önce iyi olan yanları ve başarıları vurgulanıp biraz daha gayret edersen daha iyisini yapacağına inanıyorum, gibi motive edici ve olumlu yaklaşımlar sergilenmelidir. Bu vesileyle her zaman himayelerini gördüğümüz Valimiz Sayın Ali Çelik’e, şükranlarımı sunarken, tüm eğitim paydaşlarımıza da teşekkür ediyor, öğretmen ile öğrencilerimizin huzurlu bir bayram ve iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum,”dedi. 

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ