İzmir’de 7 Ocak’tan itibaren 200 gramlık ekmek 12.50 TL’den satılmaya başlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, ekmeğin hammaddelerine gelen artışlar nedeniyle fiyat artışının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.
Kemal Sırtı, şu ifadeleri kullandı:
“Ekmeğin girdisi denilince akla sadece un ve maya gelmesin. Akaryakıt, kiralarımız, yanımızda çalıştığımız insanların ücretleri, SGK primleri gibi yan giderlerle birlikte ekmeğin toplamda 41 çeşit maliyet girdisi var. Girdilerimizde ortalama yüzde 50 oranında bir artış yaşandı. Buna rağmen İzmir’deki toplumsal konsensüsü desteklemek adına ve ekonomik güçlük yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek yüzde 25 oranında bir fiyat artışı yaptık.
Biz, mümkün olduğunca ekmekte fiyat artışından kaçındık. Ancak gelinen noktada ekmek girdilerindeki tutulamaz artışı bir nebze de olsa fiyatlara yansıtmak zorunda kaldık. Ekmek fiyatını belirlerken ince eleyip sık dokuyor, İzmir Ticaret Odası, EBSO ve İzmir Ticaret Borsası temsilcileriyle ortak hareket ediyoruz.”
İZMİR (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA
SON YAZILAR