TÜRKİYE-AZERBAYCAN İŞ FORUMU

Türkiye ile Azerbaycan İş Forumu'na, çok sayıda iki ülke yatırımcıları katıldılar.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN İŞ FORUMU

Türkiye -Azerbaycan İş Forumu 08 Mayıs 2024 günü Ankara'da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB ) İkiz Kuleleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Anılan İş Forumu iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek,iki ülke yatırımcılarının karşılaştığı güçlükleri masaya yatırmak,yatırımcıların önünü açmak maksadını taşımasıyla önemli bir toplantı oldu. 

İki bölüm halinde gerçekleşen İş Forumu saat 15:30 da başlayıp, saat 18:30 dek sürdü.Birinci  bölüm iki ülke yatırımcılarının ikili görüşmeler yaptıkları bölüm oldu.İkinci bölüm ise, konuşmaların yapıldığı bölüm olarak gerçekleşti. 

Konuşmalarda genel olarak ticaret hacminin arttırılması,yatırımcıların ülkelere yatırım amaçlı giriş çıkışlarında kolaylıklar sağlanması, Türk Devletlerinin ekonomik iliskilerinin geliştirilmesi sonucunda büyük ekonomik gücün oluşacağı vurgulandı.

Söz konusu İş Forumunda, konuşmalar sırasıyla şu isimler tarafından yapıldı. 

---M.Rıfat Hisarcıklıoğlu  (TOBB Başkanı )

---Yusuf Abdullayev  (AZPROMO Başkanı )

---Erdal Eren (DEİK Başkan Yardımcısı)

---Orxan Mammadow  (KOBİA Yönetim Kurulu Başkanı )

---Ali Esedov (Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı )

---Cevdet Yılmaz  (Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı )

Adı geçen konuşmacıların  konuşmalarını müteakiben  anlaşmalar imza töreni yapılmasından sonra, toplu fotoğraf çekimi yapılarak İş Forumu sona erdirildi. 

 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ