15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GELİBOLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimine karşı Türk Milletinin yapmış olduğu kahramanlık 8’nci yılında Gelibolu’da yapılan etkinliklerle bir kez daha anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Gelibolu’da Gerçekleştirildi

 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimine karşı Türk Milletinin yapmış olduğu kahramanlık  8’nci yılında Gelibolu’da yapılan etkinliklerle bir kez daha anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gelibolu’da da  anma töreni düzenlendi.

Gelibolu’daki ilk tören ilçe merkezindeki şehitlikte gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma töreni daha sonra, Kur’an Tilaveti ve duaları okundu. Hemen ardından ise, Kaymakam Bekir Abacı, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Belediye  başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak ve törene katılan diğer protokol üyeleri ve törene katılanlar tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakmaları ile buradaki tören sona erdi. Tören sonrası ilçedeki şehit yakınları ve gaziler evlerinde ziyaret edildiler. 

Buradaki törenlere Kaymakam Bekir Abacı, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Belediye  başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Evreşe belediye başkanı Hakkı Uysal, İlçe Emniyet Müdürü  Ahmet Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İlhami Kağan Sansar,   Ak Parti İlçe başkanı Cahit Bilge, MHP ilçe başkanı Murat Şarlak, İYİ Parti ilçe başkanı Hakan Alış, Saadet Partisi ilçe başkanı Muhammed Erer meclis üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


 Anma etkinliklerinin devamına ise akşam saat 21.30’da iskele meydanında Demokrasi nöbetiyle başlayacak ve 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin gezilmesi, konuşmalar, şiirler, yarışma ödüllerinin verilmesi, sinevizyon gösterimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan’ın Millete sesleniş konuşması ortak yayın olarak verilmesiyle sona erecek.
 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ