19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KAYSERİ’DE TÖREN VE ZİYARETLERLE KUTLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 19 Eylül Gaziler Günü’nde düzenlenen törenlere katılarak gazilerle buluştu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte şehitlikleri de ziyaret etti.

19 Eylül Gaziler Günü Kayseri’de Tören ve Ziyaretlerle Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik” unvanı verilmesinin onuruna kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte bu anlamlı günde gazilerle buluştu ve şehitlikleri ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, üniversite rektörleri ve il protokolü ile kahraman gaziler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Büyükkılıç, törende gazilerle yakından ilgilenerek, onların bu özel gününü kutladı.

Tören sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, gazilere ve şehitlere duydukları minneti ifade etti. Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, törenin ardından Kartal Şehitliği ve Polis Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı ve dualar okundu.

Heyet, şehitlik ziyaretlerinin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazilerle sohbet eden Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, derneklerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “Aziz vatanımız için canlarını ortaya koyan tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete ulaşan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

KAYSERİ (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ