ATSO HEYETİ, HİSARCIKLIOĞLU'NU ZİYARET ETTİ: HATAY'IN DEPREM SONRASI SORUNLARI ELE ALINDI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek, Hatay’daki deprem sonrası yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini iletti. Özellikle ödenmeyen KOSGEB hibe ve kredileri, özel afet bölgesi ilanı, SGK ve vergi muafiyetleri gibi konular üzerinde duruldu.

ATSO HEYETİ, HİSARCIKLIOĞLU'NU ZİYARET ETTİ: HATAY'IN DEPREM SONRASI SORUNLARI ELE ALINDI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 80. Genel Kurulu'nun ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Heyette ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Başkan  Yardımcısı Serdar Şahutoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çemtaş, Meclis Üyesi İbrahim Uçar, Genel Sekreter Ali Mullaoğlu ve TOBB Hatay İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Dablan yer aldı.

Ziyaret sırasında, 6 Şubat'ta Hatay'da meydana gelen büyük depremin yarattığı tahribat ve sonrasında yaşanan süreç hakkında Hisarcıklıoğlu'na bilgi verildi. ATSO heyeti, Hatay’daki oda üyelerinin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini ileterek şu talepleri dile getirdi:

Ödenmeyen KOSGEB Hibe ve Kredileri: Deprem sonrası nakit akışında sıkıntı yaşayan üyelerin ödenmeyen hibe ve kredilerle mağduriyet yaşadığı vurgulandı.
Özel Afet Bölgesi İlanı: Hatay’ın bir an önce "Özel Afet Bölgesi" ilan edilmesi gerekliliği belirtildi.
Mücbir Sebep Nedeniyle SGK ve Vergi Muafiyetleri: Mücbir sebep dolayısıyla SGK ve vergi muafiyetlerinin uygulanması gerektiği ifade edildi.
KGF ve Yüksek Faiz Oranları: Kredi Garanti Fonu (KGF) ve yüksek faiz oranlarının yarattığı mağduriyetlerin çözülmesi talep edildi.
Ayrıca, deprem sonrası şehrin yeniden inşası kapsamında belirlenen rezerv alanlarındaki sorunlar ve yeniden yapılanma sürecindeki planlama belirsizlikleri de görüşüldü. Heyet, bu belirsizliklerin ortadan kaldırılması ve yeniden yapılanma sürecine ilin tüm dinamiklerinin dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Hisarcıklıoğlu’na gösterdiği misafirperverlik için teşekkür eden heyet, Hatay'ın yeniden inşa sürecine dair umutlarını dile getirdi.

HATAY (UHA) - FERAH NUR

BELEDİYELER

EKONOMİ