BEYPAZARI ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEYAKKUZDA

-Beypazarı Orman İşletme müdürlüğü, yangın sezonunun başlamasıyla birlikte en ufak bir ihbarın bile değerlendirildiğini bildirdi.

BEYPAZARI ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEYAKKUZDA

Beypazarı Orman İşletme müdürlüğü, Beypazarı merkez olmak üzere Ayaş ve Güdül ilçelerini de içine alan orman teşkilatı olarak geniş bir alanda sorumluluklarının bulunduğu öğrenildi.

Yangın sezonun başlamasının akabinde, Orman İşletme müdürlüğüne ve Alo 170 gelen en ufak bir ihbarın bile değerlendirildiği belirtildi.

Orman İşletme müdürü Kadir Pekalp, merkez Beypazarı olmak üzere Orman İşletme müdürlüğü sahalarının 3 ilçeyi birden kapsadığını söyledi.

Orman İşletmesi olarak yangın eğitimlerinin verilmesinin akabinde, yangın ekiplerinin Arasözlerle birlikte hazır kıta bekletildiğini belirten Orman İşletme müdürü Pekalp, " Orman İşletme müdürlüğü olarak en ufak bir ihbarı bile değerlendiriyoruz. Ormanlarımız gözbebeği, onların zarar görmesini istemiyoruz. Yıldırım düşmesi, orman içinde buluna cam kırığı ve diğer unsurlardan yangınlar çıkabiliyor. Bu yangınlara kısa süre içinde ekiplerimizle müdahale diyoruz. Ayrıca, Orman içlerine girişler ve piknik yapmalar yasaklandı, bunlarında kontrolünü sürdürüyoruz.” dedi.

 

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ