ÇANAKKALELİ İNTERNET GAZETECİLERİNDEN İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BÜLENT TURAN’A ZİYARET

Çanakkale İnternet ve Sosyal Medya Basın Mensupları Derneği Başkanı Gökhan Kökçak, dernek üyeleri Nida Esin Çelik, Özer Şut, Mustafa Yıldız, Remzi Can, Taner Arçukoğlu ve Güven Şahin İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ı ziyaret etti.

Çanakkaleli İnternet Gazetecilerinden İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’a ziyaret

Çanakkale İnternet ve Sosyal Medya Basın Mensupları Derneği’nin Ankara ziyaretlerinde önemli bir noktası İçişleri Bakanlığı oldu. Heyetin, İçişleri Bakanlığı ziyaretinde, Bakan Yardımcısı Bülent Turan tarafından ağırlandı. 

Turan, dernek üyelerini bakanlık binasında gezdirerek, bakanlığın önemli bölümlerinden biri olan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ni (GAMER) tanıttı.

GAMER’in Türkiye genelindeki olayları anında izlemesine olanak tanıyan bir merkez olduğunu belirten Turan, “GAMER sayesinde gösteri, protesto gibi toplumsal olayları canlı olarak takip edebiliyoruz. Yerli imkanlarla geliştirilen yazılımımız ile anlık veri, ses ve görüntü aktarımı sağlanmaktadır. Bu, ülkemiz için çok önemli ve gurur verici bir projedir” dedi.

Bülent Turan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Çanakkale İnternet ve Sosyal Medya Basın Mensupları Derneği ile ilgili olarak yapılan bu ziyaret bizim için anlamlı ve değerli. Bu tür temaslar, iki taraf için de bilgi alışverişinin kapılarını aralamaktadır” diye konuştu.

Dernek Başkanı Gökhan Kökçak, Bülent Turan’a içten teşekkürlerini ileterek, “Sayın Turan’a gösterdiği ilgi ve bilgilendirici sunumu için teşekkür ederiz. GAMER projesi ve diğer çalışmalar, ülkemizin güvenliği adına atılan büyük adımlardır. Bu tür teknolojik yeniliklerin yerli imkanlarla gerçekleştirilmesi bizim için de gurur verici. Sayın Bakan bizlere bakış açımızı genişleten bilgiler verdi ve bizlere bakanlığın işleyişi hakkında derinlemesine bir anlayış kazandırdı” dedi.

Dernek üyeleri, ziyaret sırasında bakanlığın çeşitli noktalarında hatıra fotoğrafları çektirdi. İçişleri Bakanlığı’nın modern ve teknolojik altyapısı karşısında hayranlıklarını gizlemeyen dernek üyeleri, bu tür ziyaretlerin bilgi paylaşımı ve işbirliği açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaretin sonunda, Dernek Başkanı Gökhan Kökçak, Bülent Turan’a Çanakkale’nin sembollerinden biri olan Troya Atı’nı hediye etti.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ