GELİBOLU 7 TEMMUZA KADAR LAVANTA KOKACAK

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesi Kavakköy beldesinde bu yıl 4'cüsü düzenlenen 'Lavanta Festivali, yine renkli görüntülerle ilgi odağı oldu. Bir Zamanlar Çukurova tv dizisiyle tanınan dizi ve sinema oyuncusu Murat Ünalmış'da Lavanta etkinliğine katıldı

Gelibolu 7 Temmuza kadar Lavanta kokacak

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesi Kavakköy beldesinde bu yıl 4'cüsü düzenlenen 'Lavanta Festivali, yine renkli görüntülerle ilgi odağı oldu. Bir Zamanlar Çukurova tv dizisiyle tanınan dizi ve sinema oyuncusu Murat Ünalmış'da Lavanta etkinliğine katıldı

Kavakköy beldesinde düzenlenen 14 Haziran’da başlayan ve 9 Temmuz'a kadar sürecek olan 4’cü. Lavanta Festivali' vatandaşlardan gördüğü  yoğun ilgiyi sanatçılardan da görüyor.

Tv ve sinema oyuncusu olan, özelliklede Tv dizilerinden Bir Zamanlar Çukurova, Güneşi Gördüm, Yer Gök Aşk, Seddülbahir 32 saat, Babalar ve Evlatlar gibi bir çok dizinin başrol oyuncusu olan Murat Ünalmış’da önceki gün Kavakköy’deki Lavanta tarlasına giderek, Nevzat Aktepe’nin konuğu oldu.

Temmuz ayının 7’sine kadar açık kalacak olan Lavanta Festivalindeki Mor tarlalara giren halk, bol bol fotoğraf çekti. Ziyaretçilere lavantanın yağı, kolonyası ve sabunu başta olmak üzere çeşitli ürünler tanıtılıp, satışa sunuldu.

Kavakköy Ekoloji Turizm Derneği Başkanı ve lavanta tarlasının sahibi Nevzat Aktepe, "Bu yıl 4'nü düzenlediğimiz festivalimiz her yıl daha da tecrübe kazanarak yenileniyor ve buna mükabil ziyaretçi sayımızda her yıl artıyor.  Güzel bir iş yaptığımız ve Gelibolu'yu lavanta ile tanıştırdığımızdan burayı ziyaret eden konuklarımızdan anlıyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinliğimizin  üzerine her yıl biraz daha farklı objeler eklemeye çalışıyoruz. Lavanta tarlasına gelen ziyaretçilerimiz hem güzel fotoğraflar çekip anı biriktiriyor, hem de isteyen kolonya, parfüm, sabun gibi ürünlerimizden alıyor. Etkinliğimiz 14 Haziran'da başladı ve 7 Temmuz'da sona erecek. Bu yıl bayrama denk gelmesi de iyi oldu" dedi.

Lavanta tarlası etkinliğine İstanbul’dan gelen   Şirin Üge , " Ben Geliboluluyum. Ama İstanbul’da yaşıyorum. Bu Lavanta festivalini biliyorum. Hem bayram ziyareti, hemde lavanta etkinliğine katılmış oldum. Lavanta kokusu, doğanın bize armağanı gibi, ruhumuzu huzura götürüyor. Tarif edilmez  bir manzara. Her yer harika  kokuyor. Bu eşsiz güzellikten büyülenmemek imkansız. Görsel olarak çok hoş görüntüler var. Biz de güzel fotoğraflar çektik, harika bir yer" dedi.

 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ