GELİBOLU BELEDİYESİ KURBAN SATIŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİM PERONLARININ KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde kurban satış ve küçükbaş hayvan kesim yerindeki peronlar Mali Hizmetler Müdürlüğü gözetiminde kura çekimi ile belirlendi

Gelibolu Belediyesi kurban satış ve küçükbaş hayvan kesim peronlarının kura çekimi yapıldı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde kurban satış ve küçükbaş hayvan kesim yerindeki peronlar Mali Hizmetler Müdürlüğü gözetiminde kura çekimi ile belirlendi.

Eski mezbaha arkasında hazırlanan satış alanında küçükbaş ve büyükbaş hayvanların satışı için oluşturulan tek tip 38  adet peron için belediye meclis salonunda kurban satıcılarının katılımıyla kura çekimi yapıldı.

Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün gözetiminde yapılan kura çekimi sonucunda kurban satışı yapılacak yerler satıcılara numaralarıyla bildirildi. Bu arada, Kurban satış alanının bir başka bölümünde 20 küçükbaş hayvan kesimi yerleride hazır hale getiriliyor.

Diğer yandan satıcı ve alıcıların ihtiyaçları gözönünde bulundurularak hazırlanan alanda, temizlik yapılıp zemin uygun hale getirildikten sonra, satış yerleri ve araçlar için otopark alanı oluşturulma çalışmaları yapılıyor.

Yetkililer, kurban satışı yapacak kişiler ve halkın sağlıklı ortamda bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kurban satıcılarımız cezai işleme maruz kalacakları kuralları ihlal etmemeliler. Küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar satış yerlerine alınmayacak, belirlenen yer dışında kurbanlık hayvan satışına kesinlikle müsade edilmeyecek. Mahalle aralarında, sağlıksız ortamlarda et çekimi yapanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre kanuni işlem uygulanacak" dediler.

 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ