GELİBOLU BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISININ İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gelibolu Belediyesi’nin Mayıs ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak başkanlığında gerçekleştirildi.

Gelibolu belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının İlk Oturumu Gerçekleştirildi

Altı gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce Mali Hizmetler Müdürlüğü ve ilgili birimlerin tarifelerle ilgili çalışmalarının devam etmesi nedeniyle 2024 Yılı Mali Tarifelerin gündemden çıkarılmasını talep etti. 2024 yılı mali tarifeleri oy birliği ile gündemden çıkarıldı.

Mayıs ayı meclis toplantısının ilk gündem maddesinde H17A10A4D paftası imar plan değişikliği görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde Koruköy, Bolayır ve Güneyli köylerinin mücavir alana alınması görüşüldü. Koruköy, Bolayır ve Güneyli’nin mücavir alana alınması ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Soyuak; “Geçmiş dönemlerde Güneyli köyü mücavir alanımızdı. Ne yazık ki sebebi, gerekçesi ne olursa olsun Gelibolu’dan alınması yanlış bir uygulama.

Sonuç olarak Güneyli köyü Gelibolu mücavir alanından çıkarıldı. Bununla ilgili Belediye Başkanlığımız önceki dönemde mahkeme süreci yaşamış. Aldığımız incelemelere göre ne yazık ki mahkeme sürecini de kaybetmişiz. Ama biz Koruköy, Bolayır ve Güneyli köylerinin şuan imar planlarının ne yazık ki İl Özel tarafından Çevre Bakanlığı’ndan yeterince hızlıca cevap verilememesi, orada inanılmaz bir kaçak bina yapılaşmasının olması ne yazıkki İl Özel İdare hiç bir şekilde ücretlendiremediği için ne İl Özel İdare’nin çıkarına yaradığını ne de belediye adına oldu.

Belediyemizin gelecek adına baktığınızda ruhsatlandırma sürecinde kaynaklarını artırabileceği ve bölgede Gelibolu Belediye Başkanının aktör güçte bir belediye başkanı olacağının önünü açacağını düşünüyorum” dedi. Başkan Soyuak’ın açıklamasının ardından Koruköy, Bolayır ve Güneyli köylerinin Gelibolu mücabir alanına alınması konusu görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. ve 4. maddelerinde Salı ve Cumartesi günleri kurulan Halk Pazarı yerleri görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. maddesinde S plakası yönetmeliği görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündemin son maddesinde tüm meclis üyelerine hizmet pasaportu verilmesi görüşüldü. Belediye Meclis Üyelerinin yurtdışı görevlendirmeleri sürecinde hizmet pasaportu alınması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Mayıs ayı belediye meclis toplantısının birinci oturumu, komisyona havale edilen gündem maddelerinin yeniden görüşülmesi için 6 Haziran Cuma günü saat 15.00’te yeniden görüşülmesine karar verilmesinin ardından sona erdi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ