GELİBOLU FINDIKLI KÖYÜNÜN HEM GÖLETİ TEMİZLENİYOR, HEMDE SULAMA SİSTEMİ BORULARI DÖŞENİYOR

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Fındıklı köyündeki Gölette, DSİ tarafından temizleme çalışmaları başlatılırken, Kapalı Devre Sulama Sistemi içinde arazilere boru döşeme işlemi yapılıyor

Gelibolu Fındıklı Köyünün Hem Göleti Temizleniyor, Hemde Sulama Sistemi Boruları Döşeniyor

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Fındıklı köyündeki Gölette, DSİ tarafından temizleme çalışmaları başlatılırken, Kapalı Devre Sulama Sistemi içinde arazilere boru döşeme işlemi yapılıyor.

İhalesi geçen yıl Balıkesir DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Fındıklı Köyü ve çevresinde Kapalı Devre Sulama Sistemi için arazilere boru döşeme işleminde son aşamaya gelindi.

Sulama alanı kapsamında 10 bin 582 m  PE Boru döşemesi yanı sıra,  Fındıklı Köyü Baraj Göletinde de dünden   itibariyle zemini temizleme işlemine başlandı.

Köy muhtarı Kerim Akdeniz, “kapalı devre sulama sistemi ile mahsullerimiz daha verimli hale gelecektir. Özellikle köyümüzde Domates, biber, K. Fasulye ve  mısır ekimlerinde sulama  güçlüğü çekiliyordu. Bu arada göletimizde de zemin temizleme çalışmaları başlatıldı. Daha temiz suyumuzda olacak” dedi.

 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ