GELİBOLU ZİRAAT ODASI BAŞKANI KAYA: ÇİFTÇİNİN ALIN TERİNE SAHİP ÇIKMA VAKTİDİR

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığının ekmeklik buğdayda alım fiyatını açıklanmasından sonra, bir yazılı basın açıklaması yaptı

Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Kaya: Çiftçinin Alın Terine Sahip Çıkma Vaktidir

Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya yaptığı yazılı açıklamasında şu konulara değindi.

"Tarım Orman  ve Hayvancılık Bakanımızın sosyal medya hesabından açıkladığı buğday ve arpa  alım fiyatı çiftçimizin emeklerini ve alın terini görmezden gelmek demektir. Enflasyonist bir ortamda belirlenen fiyat ne yazık ki maliyetlerin altında kalmış ve tarımsal kalkınma ile ilgili büyük bir vizyonun açıklanmasının hemen ardından çiftçimizin, tarımsal faaliyetlerini  bitirecek bir darbe olmuştur. Her yıl Sayın Cumhurbaşkanımız veya Sayın Bakanımız tarafından kameralar önünde açıklanan buğday ve arpa alım fiyatı bu yıl sosyal medya hesaplarından ve web sayfalarından açıklanarak çiftçimizin emeğini değersizleştirmiştir. Açıklanan rakam her ne kadar dünya ortalamasında görünüyor olsa da iş gücü, tohum, gübre, ilaç, yakıt ve amortisman giderlerinin resmi rakamlara göre %75 arttığı bir dönemde buğday fiyatındaki artış %12 de arpa fiyatındaki artış ise %3,2 de kalarak ortada bir garabet oluşmuştur. . 

Sürdürülebilirliğin ve  tarımsal kalkınmanın ülkeler açısından  önemli bir güç haline geldiği süreçte belirlenmiş olan fiyata çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerine ve en önemlisi de hayatlarına devam edebilmeleri açısıdan müdahale edilerek gerekli düzenlemenin yapılması elzemdir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz çiftçimizin üretime devam edebilmesi ve tarımsal kalkınma hedeflerine katkı sağlayabilmesi için belirlenen fiyatın revize edilmesidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi. 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ