GELİBOLULU HAYVAN SEVERLERDEN UYUTMA YASASINA TEPKİ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Çevre Dostu Dost Patilerin organizasyonu eşliğinde 100 kadar sokak canlarının dostları ellerindeki pankartlarla Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyerek sokak köpeklerinin uyutulma yasasına tepki verdiler.

Gelibolulu Hayvan severlerden uyutma yasasına tepki

Gelibolu'daki Hayvan Hakları savunucuları, sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren kanun değişikliği hazırlığını protesto etmek üzere, "toplama vahşetine dur de, beni Allah yarattı, Devlet öldürmez, kısırlaştırma yaşatır. Çözüm toplama değil, kısırlaştırmadır, Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranışı ile değerlidir" gibi onlarca pankart ile ilçe merkezinde basın açıklaması yaparak, yasaya hayır dediler.

Sokak canlarının savunucularından Yasemin Çat, Nevin Gökgöz, Zerrin Ekin, Berna Yelkenci, Zeynep Alıcı, İnanç Köksümer ve Selda Kutluer birer konuşma yaptılar ve yapılan konuşmaların ortak noktası, "sokak hayvanları için hazırlanan yasanın kabul edilebilecek bir tarafı yoktur. İnsan olarak bizimde bu hayvanlara karşı borcumuz vardır. Öldürmenin bilimsel olarakta çözüm olmadığı bir gerçektir. Bizler bu canları yaşatan yasalar istiyoruz. Kısırlaştırma bununda başlangıç çözümüdür" dediler.
 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ