GELİBOLULU SÜSLÜ KIZÇELER BİSİKLET TURUNUN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde kadınların bisikletli ulaşımı tercih etmesini teşvik etmek ve toplumda daha görünür hale gelmelerini sağlamak amacıyla Süslü Kızçeler Bisiklet Turu üçüncü kez düzenlendi

Gelibolulu Süslü Kızçeler  Bisiklet Turunun Üçüncüsü Gerçekleştirildi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde kadınların bisikletli ulaşımı tercih etmesini teşvik etmek ve toplumda daha görünür hale gelmelerini sağlamak amacıyla Süslü Kadınlar Bisiklet Turu üçüncü kez düzenlendi.
Bu yıl 31 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen  etkinliye  katılanlar hem kendilerini hem de bisikletlerini süsleyerek pedal çevirmek için Gelibolu balıkhane meydanında toplandılar.
Toplanma alanını renk cümbüşüne çeviren Gelibolulu Süslü Kızçeler, program başlayana kadar çalan müzik eşliğinde gönüllerince dakikalarca göbek atıp oynadılar.

Gelibolu’da arka, arkaya 3’cü kez olması nedeniyle kendi adlarını koyma şansınıda yakaladıklarını ve tarihide kendilerinin  belirleyebildiklerini belirten  bu etkinliğin organizasyonunu üstlenen Tuğba Diner, tur başlamadan önce yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Bu süslü kadınlar bisiklet turu. Türkiye’de 12 yıl önce başladı bir Tarih öğretmeni Seda Gür tarafından. Şuanda 32 ülke ve yüzlerce şehirde yapılıyor. Bu sene burada Gelibolu’da üçüncü kez yapıyoruz ve Süslü Gelibolu Kızceleri  Bisiklet Turu. Birazdan sürüşe başlayacağız. İklim krizine karşı, kadın erkek eşitliğine karşı, kadınların toplumdaki  yeri ve gücüne  karşı bir sürüş hareketi diyebiliriz.  Birde  protesto  olarak bizde böyle süsleniyoruz, bisikletlerimizi süslüyoruz. En renkli halimizle hem iş hayatında, hem meydanlarda oluruz diyoruz” dedi.

Bu açıklamanın ardından  Gelibolulu Süslü Kızçeler, rengarenk  hem kendilerini, hemde süsledikleri bisikletleriyle pedal basarak  çarşı merkezden sahile inerek varış noktası olan fener altı mevkine kadar bisikletlerini sürerek, etkinliği bitirdiler.
 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ