GİZEMLİ GÖL VE TURİZM CENNETİNE ZİYARETÇİ AKINI

Kahramanmaraş’ta turistlerin yeni uğrak mekanı Fırnız çayı binlerce kişiyi ağırlıyor

Gizemli Göl ve turizm cennetine ziyaretçi akını

Onikişubat İlçesi Fırnız mahallesinde yer alan Fırnız Çayı, Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini en iyi şekilde yansıtırken ziyaretçilere sakinlik,  huzur ve stresten uzak bir gün geçirme imkanı sunuyor. 

AZERBAYCAN’DAN GELENLER GİZEMLİ FIRNIZ ÇAYINA BAYILDILAR
Hafta sonunu iple çeken bölge halkı ve yerli turistler, sabahın ilk ışıklarında Fırnız Çayına giderek, çardaklarını kiralayıp, serin suların gün boyu keyfini çıkarıyorlar. Özellikle yerli turistlerin dikkatini çok çeken Fırnız çayına Azerbaycan ve çevre illerden gelen vatandaşlar da hayran kalıyor.  Fırnız Çayı’nın etrafında yer alan ağaçlarla oluşturduğu saklı cennet bölge insanın soğuk suya dokunmak ve kenarında dinlenmek, piknik yapmak, eğlenmek için seçtiği en önemli doğal güzellikler arasındadır. 785 metre yükseklikteki, Şuul kaynağından doğan eşsiz kalitedeki suyun oluşturduğu manzaralar görenleri hayran bırakmaktadır.

Turistler Fırnız Çayı boyunca su kenarına kurulmuş çardaklarda suyun büyüsü, yeşilin her tonu ve bolca oksijen eşliğinde Fırnız’da yetişen alabalıkların tadına bakabilmektedir. 
 

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ