HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA DUALARLA UĞURLANDI

-Beypazarı ilçesinde Diyanet İşleri  Başkanlığı Organizesiyle Hac farizasını ifa etmek üzere giden hacı adayları ilçeden dualarla uğurlandı.

HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA DUALARLA UĞURLANDI

Beypazarı ilçesinde Diyanet İşleri  Başkanlığı Organizesiyle Hac farizasını ifa etmek üzere giden hacı adayları ilçeden dualarla uğurlandı.

Sabah saat 09.30 da Fatih Cami önünde toplanan hacılar, burada ilçe Müftüsü Ahmet İnciler’in konuşması ve yapılan duanın ardından hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı adaylarının yakınlarıyla ve evlatlarıyla helalleşmesinde duygusal anlar yaşanırken, hacı adaylarında da Kutsal mekânlara giderek hacı olmanın sevinci sarmıştı.

Eşim 2006 Yılında Yıkılan Otelin enkazı altında kalmıştı:

Hacı Adayı Arif Uzuner, 2006 yılında hemşire olan eşinin sağlık görevlisi olarak hacca gittiği ve yıkılan bir otelin enkazında kalması sonrasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Eşimin mezarını bulacağım ve çocuklarımın selamlarını ileteceğim:

Eşinin ölümden 18 Yıl sonra Kutsal mekânlara Hac farizasını ifa etmek üzere gittiğini belirten Arif Uzuner, “Şimdiki eşim Halise hanımla birlikte gidiyoruz. Ölen eşim Şengül hanımın kabrini bulup başucunda dua edeceğim. O yüzdende oldukça heyecanlıyım. Çünkü ona çocuklarımın da selamını ileteceğim. Gönlüm, hac görevinin çıktığı andan itibaren oralarda: Rabbim bizi böylesi güzel günde mahşer gününde buluşturacağı için çok sevinçliyim” dedi.

İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, bu gün Diyanet İşleri Başkanlığı Kanalıyla hacca giden 21 hacı adayının Kutsal topraklara uğurlandığını ve toplamda Beypazarı ilçesinden bu yıl 60 hacı adayının Kutsal topraklara gideceğini belirtti.

 

 

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ