HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI GELİBOLU'DA KURS AÇILIŞI VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri gerçekleştirildi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Gelibolu'da Kurs Açılışı ve Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinlik kortej yürüyüşü ile ilçenin Döner Kavşak mevkiinden başlayıp, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergi açılışıyla son buldu.
Atatürk Kültür Merkezi önündeki kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Gelibolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Mehmet Sever, Hayat Boyu Öğrenme Haftası nedeniyle bir konuşma gerçekleştirdi. Sever, konuşmasında; “Bilginin ve teknolojinin hızla geliştiği, değişimin ve yeniliklerin hayatımızın her anında etkili olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu dinamik ortamda öğrenmenin bir ömür boyu sürmesi gerektiği açıktır. Öğrenme sadece sınıflarda sınırlı kalmayan hayatın her alanında devam eden bir süreçtir. Hayat boyu öğrenme bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunurken, toplumsal gelişmeyi, ekonomik kalkınmayı desteklediği gibi bu süreci doğru yönetenlere, milletine ve devletine daha faydalı hizmetler verme imkanı da tanır.

Gelibolu Halk Eğitim Merkezi olarak bizler 7’den 77’ye herkes için, her zaman eğitim anlayışı ile hareket ediyoruz. Gerek kişisel gelişim kursları, gerek meslek edindirme kursları, akademik başarıyı destekleyici kurslar, gerekse spor, sanat ve sosyal hayatı destekleyici kurslar açarak vatandaşlarımızın çağın gerektiği bilgi ve becerileri kazanmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Merkezimizde sizlerin ilgisini çekecek, ihtiyaç duyacağınız bir kurs mutlaka vardır. Kurslarımızla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve kayıt olmak için tüm halkımızı kurumumuza bekliyoruz.

Hedefimiz daha fazla kurs çeşidi ile daha fazla kursiyere ulaşmak, üretmek, üretime yönelik kurslar düzenlemek, istihdama katkı sağlamak, geçmişi unutturmamak, usta ve zanaatkarlara destek olmaktır.

Kurumumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılında 170 adet kurs açılmıştır. Bu kurslardan 780’i erkek, 2453’ü kadın olmak üzere toplam 3283 kişi eğitim görmüştür. Bu yılki çalışmalarından dolayı tüm öğretmen-usta öğretici ve kursiyerlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarının önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Mehmet Sever’in konuşmasının ardından Gazi Süleyman Paşa İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi’nin halk oyunları ekipleri tarafından birer gösteri düzenlendi.

Kutlamaların ardından Halk Eğitim Merkezi’nin sergi açılışına geçildi. Sergi açılışını Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çakır ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Mehmet Sever gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Kaymakam Bekir Abacı ve Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sever ve kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kortej yürüyüşüne ve sergi açılışına Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ve eşi Sevinç Soyuak, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Burak Batır, AK Parti İlçe Başkanı Cahit Bilge, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çakır, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ