KULAĞINDAKİ KÜPE PENSEYLE KESİLDİ, SINAVA ÖYLE GİREBİLDİ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bu yıl ilk kez yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren ücretli öğretmen Büşra A., küpesi yüzünden sınava giremeyecekken, görevlilerin imdadına yetişti. Penseyle küpeyi keserek kulağından çıkardılar ve saniyeler sonra gözyaşları içinde sınava girdi.

Kulağındaki küpe penseyle kesildi, sınava öyle girebildi

Gelibolu'da ilk kez yapılan YKS sınavı, ilçedeki öğrencilerin sınav merkezine ulaşımını kolaylaştırdı ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamada önemli bir adım olan sınavlara geç kalıp giremeyen öğrenci olmadı.

Ücretli öğretmen olduğu öğrenilen Büşra A. ilçedeki 100. Yıl Barış Ortaokulundaki YKS sınavına aslında 10 dakika önce geldi. Kapıda görevlilerin küpesini çıkarması uyarısı üzerine kendi dakikalarca uğraşıp çıkaramayınca, görevlilerden yardım istedi. Görevlilerinde elle uğraşıp küpeyi çıkaramaması ve bu arada sınava giriş için son dakikalarında olması nedeniyle telaş ve göz yaşları ortalığı sardı. Bir görevlinin penseyle müdahalesi ile küpe güçlükle kulaktan çıkarıldı. Büşra hoca görevlilerin tesellisi ve yardımları ile gözyaşları içinde son saniyelerde kapıdan içeri girdi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ