NAZIM HİKMET ESKİŞEHİR"DE ANILDI

Eskişehir  Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı ve Seyitgazi belediyeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nın da katkı sunduğu Nazım Hikmet'i anma etkinliği yapıldı. 

NAZIM HİKMET ESKİŞEHİR

Anma etkinliklerinin 1. günü Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen panelin moderatörlüğü Emel İrtem yaparken, Mahmut Temizyürek ve Altay Öktem konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, eşi merhum Aydın Ünlüce ile birlikte yıllar önce Moskova’da Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret ettiklerini belirterek, “10 yıldır yapılmayan bu etkinlikleri tekrar düzenlemek bizler için çok önemli ve değerli. Türk ve dünya edebiyatının çok önemli yazarı olan Nazım Hikmet ne yazık ki ülkesinden çok uzaklarda, sürgünde hayatını kaybetti. Ölümünün 60’ıncı yılında Nazım Hikmet’i saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. Çok sevdiği ülkesinin çocukları onu unutmuyor, Moskova’da bulunan mezarını çiçeklerle süslüyorlar.” dedi.

Panelin ardından Onur Gül tarafından müzik dinletisi, Eskişehir Halk Sahnesi tarafından ‘Benerci Kendini Niçin Öldürdü?’ isimli tiyatro oyunu sergilendi.

2. günü Nazım Hikmet’i anma töreni ise 2 Haziran Pazar günü saat 14.30’da Doğançayır Nazım Hikmet Anıt Mezarında gerçekleştirildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili ibrahim Arslan, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve çok sayıda vatandaş katıldı. . Programda Naki Karamaşa tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. 

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ