RİZE’DE SEL VE HEYELANDA KULLANILACAK 8 ADET İŞ MAKİNESİ HİZMETE ALINDI

Rize’de, AFAD ve DSİ iş birliğiyle gerçekleştirilen makine ekipman devir teslim töreninde, afet öncesi risk azaltma tedbirleri kapsamında önemli bir adım atıldı.

Rize’de Sel ve Heyelanda Kullanılacak 8 Adet İş Makinesi Hizmete Alındı

Tören öncesinde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla  Rize AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda ilimizdeki afet öncesinde yapılan çalışma ve yatırımlarla ilgili sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar törende yaptığı konuşmada, “DSİ ve AFAD arasında yapılan protokol kapsamında, Karadeniz bölgesindeki 13 ilimize toplamda 111 ekskavatör sevk edilmiştir. Bu girişim, sel ve taşkın riskini azaltma amacı taşımaktadır ve son derece önemli bir faaliyettir. Amacımız, ülkemizde sel ve taşkınlardan kaynaklı can kayıplarını tamamen önleyebilmektir. Şu anda 13 ildeki derelerde 111 ekskavatör çalışmalarına başlamıştır. Yoğun bir sel ve taşkın dönemi öncesinde bu çalışmaların en az zararla sonuçlanmasını ve projenin amacına ulaşmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar katkı sağlayan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Törenle birlikte ekskavatörler görev yerlerine uğurlandı.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ