ŞEHİTLİKLERİ GÖRMEK İÇİN 12 SAAT YOL GELDİLER

Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası üzerinde bulunan şehitlikleri görebilmek ve o muhteşem duyguyu yaşayabilmek için 12 saat geldiler.

Şehitlikleri görmek için 12 saat yol geldiler

Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası üzerinde bulunan şehitlikleri  görebilmek ve o muhteşem duyguyu yaşayabilmek için 12 saat geldiler.

Adana’nın Osmaniye - Kadirli ilçesinin  Yukarı Çiyanlı ilkokulunun 4. Sınıf öğrencileri yanlarında öğretmenleriyle birlikte 12  saatlik   yolculuğun ardından geldikleri Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikte duygulu anlar yaşadılar. 

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan kılavuzu Arzu Demirci Ara nezaretinde, Şehitler abidesi, 57. Alay şehitliği, Yahya Çavuş anıtı, Conkbayırı ve Seyit Onbaşı anıtı gezen Adanalı öğrenciler, kılavuz Ara’nın anlattıklarını can kulağı ile dinlediler. 
Özellikle öğrenciler, Seyit Onbaşı’nın 214 kiloluk mermiyi sırtına alarak, düşman gemisinin vurulmasıyla savaşın seyrinin değiştiğini anlatırken, öğrencilerin gözyaşlarını tutamayışını söyleyen kılavuz Arzu Demirci Ara, “konuklarımla şehitlikte güzel saatler ve duygulu anlar geçirdik. Bu kadar uzun yolculuğa değdiğini söylediklerini” söyledi.
 

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ