SULTANBEYLİ’DE İSTANBUL’UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI

İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü vesilesiyle Sultanbeyli’de program düzenlendi. İlçenin farklı noktalarında düzenlenen kutlama programına Sultanbeyli Belediye Başkan Ali Tombaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultanbeyli’de İstanbul’un Fethi Coşkuyla Kutlandı

Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen fetih kutlamalarının ilki Aydos Kalesi’nde yapıldı. Aydos Kalesi’nde mehteran takımı gösteri gerçekleştirdi. Osmanlı Marşları çalındı. Kale çevresinde yürüyüş düzenlendi.  Ardından mehteran takımı Kent Meydanı’na geçerek burada bulunan vatandaşlara Osmanlı Marşları eşliğinde coşkulu bir program sundu.

‘Fetih İstanbul’ Tiyatrosu Sahnelendi

İstanbul’un Fethi’ni konu edinen “Fetih İstanbul” adlı tiyatro, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Tiyatroyu; Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, İlçe Kaymakamı Kemal Şahin ve çok sayıda vatandaş izledi. Usta oyuncuların sahne performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

Tombaş: “Kahraman Ecdadımızı Rahmet ve Minnetle Yad Ediyorum”

Gösterinin ardından yaptığı konuşmada programda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Başkan Ali Tombaş, “Hz. Peygamberimizin kutlu fethine mazhar olan Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve muzaffer ordusunu rahmet ve hürmetle yâd ediyorum. Karanlık bir çağı kapatıp aydınlık bir çağı açan bu kutlu fetih; hoşgörü medeniyetimizin geniş coğrafyalara yayılmasına vesile olan kutlu bir hadisedir. “Fetih İstanbul” konulu tiyatro gösterisi ile de bu güzel fethe dikkat çeken; yazarlarımıza, sanatçılarımıza, oyuncularımıza ve tüm ekibe teşekkür ediyorum.” dedi.

Aydos Kalesi’nin Fethi; Gemileri Karadan Yürüten İnanca Bir Köprüdür

Başkan Ali Tombaş: “Prof. Dr. Halil İnalcık hocamızın belirttiği üzere İstanbul’un Fethi Aydos Kalesi’nden başlamıştır. Aydos Kalemizin fethiyle birlikte; aşılmaz denilen Bizans’ın surlarına ilk gedik açılmış, İstanbul’un kutlu fethine ilk davet yapılmıştır. Bugün ev sahipliğini yaptığımız, gurur abidemiz Aydos Kalesi; kutlu fethin anahtarı, Peygamber Efendimiz (sav)’in müjdesinin habercisi olmuştur. Bu vesileyle Cihan Padişahımız Fatih Sultan Mehmet Han ile muzaffer ordusunu, İstanbul’umuzun manevi mimarlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve hürmetle yâd ediyorum.

İstanbul’umuzun 571. Fetih yıl dönümünü kutluyor; Fethin coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese sevgilerimi iletiyorum.” dedi.

Fetih kutlamaları programı, lazerli ışık gösterisi ile son buldu.

İSTANBUL (UHA) - HALİL CAN GÜLLÜ

BELEDİYELER

EKONOMİ