TAKSİM MAKSEMİ, CUMHURİYET MÜZESİ OLARAK KAPILARINI ZİYARETE AÇTI

İstanvul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mirasın özenli restorasyonuyla Taksim Maksemi, Cumhuriyet Müzesi olarak hizmete açıldı.

TAKSİM MAKSEMİ, CUMHURİYET MÜZESİ OLARAK KAPILARINI ZİYARETE AÇTI

Beyoğlu Taksim Meydanı'nda ki Taksim Makzemi Cumhuriyet Müzesi gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Kurtuluş Savaşı'nın azmi, Cumhuriyet'in kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasının bir araya geldiği müzenin açılışına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve çok sayıda kişi katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney, kürsüde yaptığı konuşması esnasında Beyoğluları ve ve ziyaretçileri Cumhuriyet Müzesi'ne davet etti.

Başkan İmamoğlu ise yaptığı konuşmada, tarihsel bütünlük içerisinde güçlü hissedecekleri mekanda Cumhuriyet Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü; ' Burada Taksim Meydanı'nda Taksim Makzemi'nde çok güzel bir restarosyanıyla hayat bulacak Cumhuriyetimizin şahitliklerini, anılarını ve aynı zamanda burada bir kısım sizlere sunulan objelerle beraber tarihimizi tekrar hissedeceğimize eminim' dedi.

İBB'nin Mirası Cumhuriyet Müzesii'nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından prokol ve davetliler müzeyi gezdiler.

Taksim Meydanı'nda ve Taksim Makzemi yanında hizmete açılan Cumhuriyet Müzesi, Cumhuriyet tarihiin ikinci asrında İstanbul'un kalbi Beyoğlu'na armağan edildi.

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ