TRAKYA VE TRAK KÜLTÜRÜNÜ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ, GAZİKÖY HIDRELLEZ ŞENLİĞİ YAPILDI

05 Mayıs 2024 Pazar günü 12:00 – 20:00 saatleri arasında Tekirdağ, Şarköy ilçesi, Gaziköy Mahallesi sahilindeki etkinlik alanında yapıldı. Trakya ve Trak Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Hıdrellez etkinliğinde ateş yakıldı ve müzik eşliğinde devam etti. Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı da programa katıldı.

Trakya ve Trak Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği, Gaziköy Hıdrellez Şenliği Yapıldı

Trakya ve Trak Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adnan Kutman'ın açılış konuşması ile Şenlikler başladı.

Halkın yoğun ilgisiyle alan dolup taştı. Yaklaşık 5000 kişinin ağırlandığı alanda eğlence ve müziğin tadını çıkaranlar bir hayli fazlaydı.

Etkinlikte Hıdrellez ateşi yakıldı ve müzik eşliğinde devam etti. Şarköy Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı da programa katıldı.

Saat 12.00 de başlayan  etkinlikte;  DJ Performansı ile Murat Özdemir  ve  yerel sanatçılar sahne aldı. Ziyaretçiler için planlanan alanda yerel halkın aktif katılımını sağlamak amaçlı yiyecek içecek, yöresel ürünler, el emeği hediyelik eşya stantları ve yamaç paraşütü stantları alanda yer aldı.

Ayrıca  Trakya ve Trak Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından  düzenlenen çekilişle; derneğin bağışçıları ve  bölge işletmelerinin katkıları ile  sağlanan yüzlerce hediye dağıtıldı.

Etkinlik alanına rahat ulaşım için,  Şarköy Belediyesi  düzenlediği rink seferleri ile hizmet verdi. Hıdırellez ateşleri yakılıp, üzerinden  tutulan dileklerin gerçekleşmesi ümidi ile atladılar.

TEKİRDAĞ (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ